• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
Napište svůj komentář k receptu

Vejce Benedikt

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Holandská omáčka:
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g máslo přepuštěné
    • 70
      ml bílé víno suché
    • citronová šťáva z 0,5 citronu
    • 0,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      špetka bílý pepř
    • sůl
    • worcestrová omáčka
  • Zastřené vejce:
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 2
      ks muffin snídaňový
    • 4
      plátek šunka kvalitní
    • máslo na opečení muffinů

Postup přípravy receptu

1
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v páře. Dávejte ale pozor na teplotu, která nesmí přesáhnout 65 stupňů Celsia. Vždy proto misku na chvilku odendejte z páry a po chvilce zase vraťte. Stále ale šlehejte. Cílem je hustá, lesklá a hladká pěna. Nakonec do našlehané pěny přilívejte pomalu rozpuštěné vychladlé máslo a stále šlehejte metlou podobně jako u majonézy. Nakonec ochuťte citronovou šťávou a čerstvě nadrceným bílým pepřem.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

2
V pánvi rozehřejte máslo a rozkrojené mufinny na něm řeznou stranou lehce opečte, stejně jako plátky šunky.
3
Všechna vajíčka opatrně vyklepněte do misky octem. Dejte vařit vodu, včas ale stáhněte teplotu. Voda by neměla vřít, protože velké bubliny by bílek roztrhaly. Pošíruje se ve vodě, která má mezi sedmdesáti a osmdesáti stupni Celsia. Správnou teplotu poznáte podle toho, že ode dna k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka. V ten moment vytvořte v hrnci vodní vír a z co nejmenší vzdálenosti od hladiny do něj opatrně vlijte vejce s octem. Vejce pošírujte asi 2 - 3 minuty. Bílek musí být už pevný, zatímco žloutek musí zůstat tekutý. Vyjměte je pomocí děrované naběračky.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Servírujte tak, že na opečený muffin dáte plátek šunky, pošírované vejce a vše zlehka přelijete holandskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

French toast

French toast

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sendviče
Smažení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý pepř Bílý vinný ocet Citronová šťáva Máslo Muffin Sůl Šunka Vejce Worcestrová omáčka Žloutek

Jak připravit majonézu bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak připravit majonézu bez vajec

Poslední sledované recepty

85
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
18
Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle
Bezvaječný nepečený…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Další doporučené recepty:

Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
Vegetariánský koláč
Vegetariánský koláč
Vegeteriánská čína
Vegeteriánská čína
Vejce do skla
Vejce do skla
Vejce En Cocotte
Vejce En Cocotte
Vejce na květáku
Vejce na květáku
  • Recepty.cz
  • Vejce Benedikt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact