V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibulku, salát, mrkev a rozdrcený česnek. Směs necháme vychladnout a připravíme základ pro vegetariánský hamburger. Tofu nakrájíme na kostky a v mixéru umixujeme na hladký krém, přidfáme celozrnnou mouku, otruby, kečup, sezamová semínka, petržel, ochutíme solí, pepřem a Solčankou.
2
Promixujeme a přidáme vychladlou zeleninovou směs. Opět mixujeme dohladka. Z připravené směsi tvoříme hamburgery, které obalíme v otrubách a grilujeme nebo (v horším případě) smažíme na pánvi. Grilované kousky vložíme do celozrnné housky či bulky, přidáme zeleninu a různé omáčky dle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anys
|9. 10. 2012 13:25
velmi dobry burger 8-)
Milan
|26. 8. 2011 10:58
Když nechcete jíst maso, je to vaše rozhodnutí a váš problém. Potom ale nechápu proč potom trpíte snahou kopírovat klasická masová jídla? Žerte si klíčky a trávu a nepáchejte taková zvěrstva proti přírodě.
Martin Sedláček
|10. 2. 2010 13:36
Velmi mi hamburger chutnal ikdyz bohuzel nebylo zeli ale i tak jsem si moc pochutnal.
Tereza J.
|26. 9. 2008 08:17
Pani Petra, potrebujete to nahradiť zo zdravotných dôvodov ? Pretože tie otruby sú veľmi zdravé, dostať ich v obchode mleté, na menšie vločky, a ja ich pridávam do chleba, občas aj do iných jedál. Nahradila by som ich ovsenými vločkami.