Nakrájíme cibuli na malé kostičky, poté vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Mezitím zalijeme sóju cca 0,7 l zeleninového bujónu.
2
Až se cibule zabarví, ztlumíme sporák na co nejnižší stupeň a nasypeme do hrnce nasáklou, ale odkapanou sóju. Bujón ze sóji nikam nevyléváme. Promíchneme s cibulí a lehce osmahneme. Posypeme vším kořením v seznamu kromě bobkového listu a nového koření. Vše pečlivě promícháme - nyní máme základ na guláš.
3
Do hrnce nalejeme bujón od sóji a promícháme, následně pomalu vmícháme i smetanu a vložíme bobkový list a kuličky nového koření.
4
Vše vaříme cca 15 minut na mírném ohni, dokud sója úplně nezměkne. Případně dokořeníme nebo dosolíme dle vlastní potřeby.
5
Podáváme např. s bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
404
|20. 12. 2015 11:13
Pokud vás sojové maso nadýmá, je lepší ho povařit ve vodě, a vodu vylít. Klidně i dvakrát za sebou. Tím se vyplaví bílkovina, která způsobuje prdění :-) Takto uvařené sojové maso pak můžeme naložit do vývaru nebo koření...