Připravte si domácí burgery, které se těm z rychlého občerstvení nemohou rovnat. Na těchto si navíc pochutnají i vegetariáni. Uvnitř housek na vás čeká osmažené tofu, rajčatová omáčka, cibule, špenát i okurky. Můžete si je dát s hranolkami nebo salátem, ale jsou dostatečně vydatné i samotné.
Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a 10-15 minut povaříme. Přidáme natrhanou bazalku a dáme stranou.
2
Tofu podélně rozřízneme a obalíme ve směsi prošlehaného vejce, chlebové strouhanky a sojové omáčky. Osmažíme na oleji a před koncem smažení položíme na každý tofu burger plátek cheddaru. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 3 minuty rozpustit
Burgerové bulky rozřízneme, spodní díl namažeme rajčatovou omáčkou, na ní položíme tofu burger, kolečka cibule, listy baby špenátu a pokrájené kyselé okurky. Navrch přidáme opět rajčatovou omáčku a přiklopíme vrchním dílem bulky.