Tento báječný burger v sobě ukrývá grilovanou papriku, lilek a chutný kyperský sýr halloumi. Nechybí ani pesto z bazalky, parmazánu, slunečnicových semínek a olivového oleje. Pokrm si rozhodně zamilují nejen příznivci vegetariánské stravy.
Papriky opečte na grilu nebo v troubě tak, aby slupka zčernala. Dejte je na pár minut zapařit do igelitového sáčku a poté oloupejte a zbavte semínek. Lilek nakrájejte na kolečka, rozložte na podnos nebo utěrku, důkladně osolte a nechte asi 10 minut vypotit. Tekutinu pak pečlivě odsajte papírovou utěrkou, nebojte se na lilek přitlačit, prospěje mu to.
Do mixéru dejte bazalku, slunečnicová semínka, parmazán a olivový olej. Umixujte pesto a dochuťte ho solí a pepřem.
3
Na grilu nebo na grilovací pánvi opečte kolečka lilku. Sýr pokrájejte na plátky asi půl centimetru silné a opečte je nasucho na grilu nebo na středně rozpálené pánvi.
Housky rozkrojte a na řezných stranách opečte. Sestavte burgery: spodní část housky potřete pestem, přidejte kolečko lilku, opečenou papriku a sýr, přiklopte horní částí housky, kterou opět potřete pestem.