Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Promíchejte vidličkou. Mezitím rozpalte lžíci oleje ve velké pánvi. Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 5 minut. Přimíchejte kmín a pepř a opékejte jednu dvě minuty dokřupava.
2
Fazole dejte do velké mísy, pořádně je rozmačkejte a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, koriandr, nastrouhanou kůru z citrónu a vejce. Promíchejte a dobře osolte. Ze směsi vytviřte 4 karbanátky a dejte na chvíli do lednice.
3
Mezitím rozehřejte troubu na 180°C. Burgery osmažte na zbylém oleji 2 minuty z každé strany. Potom je 6 - 8 minut dopečte v troubě. Housky podélně rozkrojte, na spodní díl dejte salát a kečup, navrch burgery a plátky okurky.