• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční ruská polévka z červené řepy je velmi vydatná i chutná. V našem receptu si vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Kromě řepy uplatníme celer, mrkev, červené zelí, brambory nebo fazole. Nebude chybět ani zakysaná smetana na zjemnění.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks celer řapíky
    • 2
      ks mrkev střední
    • 2
      ks brambory typ B
    • 0,50
      ks červené zelí
    • 2
      ks červená řepa
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      plechovka fazole bílé
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • jablečný ocet dle chuti
    • zakysaná smetana k podávání
    • kopr k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli nechte zesklovatět, přidejte celer s mrkví a bramborami a zeleninu krátce orestujte.
3
Zalijte vývarem, přidejte koření, nejlépe svázané v kousku gázy (bobkový list, nové koření a pepř). Osolte a 10 minut povařte. Nyní přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
4
Na pánvi na zbylém oleji krátce orestujte řepu s protlakem. Po chvilce bublání vlijte do polévky, přidejte slité fazole a 5 minut povařte. Vyjměte koření a dochuťte solí, pepřem a octem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Polévku podávejte se lžící kysané smetany, posypanou čerstvým koprem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Červené zelí Cibule Fazole Jablečný ocet Kopr Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Sacher dort

Sacher dort

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

36
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
35
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
34
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
24
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vegetariánské pirohy
Vegetariánské pirohy
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s feta sýrem na…
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact