• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční ruská polévka z červené řepy je velmi vydatná i chutná. V našem receptu si vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Kromě řepy uplatníme celer, mrkev, červené zelí, brambory nebo fazole. Nebude chybět ani zakysaná smetana na zjemnění.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks celer řapíky
    • 2
      ks mrkev střední
    • 2
      ks brambory typ B
    • 0,50
      ks červené zelí
    • 2
      ks červená řepa
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      plechovka fazole bílé
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • jablečný ocet dle chuti
    • zakysaná smetana k podávání
    • kopr k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli nechte zesklovatět, přidejte celer s mrkví a bramborami a zeleninu krátce orestujte.
3
Zalijte vývarem, přidejte koření, nejlépe svázané v kousku gázy (bobkový list, nové koření a pepř). Osolte a 10 minut povařte. Nyní přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
4
Na pánvi na zbylém oleji krátce orestujte řepu s protlakem. Po chvilce bublání vlijte do polévky, přidejte slité fazole a 5 minut povařte. Vyjměte koření a dochuťte solí, pepřem a octem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Polévku podávejte se lžící kysané smetany, posypanou čerstvým koprem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Červené zelí Cibule Fazole Jablečný ocet Kopr Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

60
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
46
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
36
Topinka s grilovaným oštěpkem
Topinka s grilovaným…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Vegetariánské pirohy
Vegetariánské pirohy
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s feta sýrem na…
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact