• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční ruská polévka z červené řepy je velmi vydatná i chutná. V našem receptu si vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Kromě řepy uplatníme celer, mrkev, červené zelí, brambory nebo fazole. Nebude chybět ani zakysaná smetana na zjemnění.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks celer řapíky
    • 2
      ks mrkev střední
    • 2
      ks brambory typ B
    • 0,50
      ks červené zelí
    • 2
      ks červená řepa
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      plechovka fazole bílé
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • jablečný ocet dle chuti
    • zakysaná smetana k podávání
    • kopr k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli nechte zesklovatět, přidejte celer s mrkví a bramborami a zeleninu krátce orestujte.
3
Zalijte vývarem, přidejte koření, nejlépe svázané v kousku gázy (bobkový list, nové koření a pepř). Osolte a 10 minut povařte. Nyní přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
4
Na pánvi na zbylém oleji krátce orestujte řepu s protlakem. Po chvilce bublání vlijte do polévky, přidejte slité fazole a 5 minut povařte. Vyjměte koření a dochuťte solí, pepřem a octem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Polévku podávejte se lžící kysané smetany, posypanou čerstvým koprem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Červené zelí Cibule Fazole Jablečný ocet Kopr Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Banánové řezy

Banánové řezy

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

79
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
49
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Vegetariánské pirohy
Vegetariánské pirohy
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špagety carbonara
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s feta sýrem na…
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský guláš
Vegetariánský guláš
  • Recepty.cz
  • Vegetariánský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact