Ve vetším hrnci osmažíme na oleji velmi hrubě nakrájenou cibuli (červenou a bílou), česnek a zázvor. Přidáme kurkumu, vegetu a krátce osmažíme.
3
Nakrájíme na větší kostky oloupané batáty (sladké brambory) a přidáme do hrnce. Zalejeme vodou tak, aby vše bylo akorát pod vodou a přidáme sójové boby. POZOR: sójové boby se musí zhruba 4 hodiny nechat máčet ve vodě před vařením, aby změkly.
4
Necháme asi 30 minut vařit do změknutí brambor. Přidáme na hrubo nasekaný koriandr, zeleninový masox a dokořeníme podle chuti solí.
5
Tofu:
6
Tofu vyndáme z balení a necháme odkapat. Nakrájíme na větší kostky.
7
Kostky obalíme tradiční metodou ovšem ne ve strouhance, ale v sezamových semínkách. Do mouky přidáme lžičku vegety pro ochucení jinak poměrně nevýrazného tofu.
8
Na rozpálené pánvičce s olejem osmažíme tofu ze všech stran (nebo jak se to povede a podle trpělivosti), až semínka začnou hnědnout.
9
Závěr:
10
Kari podáváme do hlubších talířků, přidáme lžičku bílého jogurtu pro ochucení a rychlejší zchladnutí na poživatelnou teplotu. Kostky tofu postavíme doprostřed stolu na talíř, aby si každý strávník vzal tolik tofu, kolik chce. Společně s tofu se také dá obalit a osmažit lilek (na obrzku).