Uvaříme rýži, vsypeme do mísy, kde ji necháme vychladnout.
2
Na pánvi opražíme nakrájenou cibuli a přidáme do mísy k rýži. Poté přidáme třený česnek. Necháme spařit zeleninu (já to dělám v mikrovlnce) a poté ručním šlehačem rozšleháme tak, abychom neměli velké kusy, ale ani ne na kaši (je to na vás, např. můžete nechat celé kusy hrášku). Poté přidáme do mísy.
3
Ke směsi rozklepneme vajíčko, přidáme strouhanku. Ochutíme majoránkou, kmínem, muškátovým oříškem, solí a pepřem (opět dle chuti). Hotovou směs důkladně promícháme.
4
Do hrsti nabereme směs a tvoříme kuličky, které splácneme, abychom vytvořili tvar klasického karbanátku. Obalujeme nejdříve v rozšlehaném vajíčku, poté ve strouhance a můžeme smažit na oleji.