g
kořenová zelenina
(Mrkev, celer, petržel) nebo 1 belení mražené směsi na svíčkovou
1
ks
cibule
pepř celý
bobkový list
nové koření
1
ks
kostka
Zeleninová (masox)
zakysaná smetana
olej
hladká mouka
cukr
citronová šťáva
Nebo ocet
sůl
Postup přípravy receptu
1
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, sojové plátky, koření dle chuti a zeleninovou kostku, podlijeme dostatečným množstvím vody a dusíme. Hotové plátky vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou a dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|1. 9. 2007 15:00
To potom jo. Doporučuji zeleninkový bujonek Würzl - je bio a bez glutamanu.
Gábina H
|23. 8. 2007 15:41
Petro, ten "masox" je zeleninový
Petra
|23. 8. 2007 14:20
Já tedy koukám! Ve vegetariánské svíčkové masox?
Jana
|11. 4. 2006 18:51
Víte,taky jsem svého času vařívala sojové maso,teď už by mi ho nikdo nejedl,ale svíčková nám z něj vůbec nechutnala.Nejspíš je to tím,že člověk už má vštípenou tu chuť,a teď najednou je to úplně jiné.Ale sojové maso já osobně můžu se spoustou zeleniny,klidně mražené,spolu podušené,něco na způsob číny,nebo v gulášové omáčce s přídavkem masa tak půl na půl,anebo smažené v trojobalu,zapékané s rozšlehanými vejci s mlékem a strouhaným sýrem.Ale jak říkám,ta svíčková mi k sojovému masu nesedí.
Jaroslava Oumarová
|10. 4. 2006 12:53
Můj muž čas od času vyžaduje sójové maso ( aby vyvážil ty salámy, kterými se cpe běžně:-))). Tohle bude vítaná změna, díky:-)