• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks kapustové listy
    • 0,50
      svazek tymián
    • oregáno
    • 200
      g těsto (hotová směs na špaldové karbanátky)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 50
      g sušené brusinky americké
    • 200
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání
  • Na omáčku:
    • 25
      g piniové oříšky
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
2
Bylinky najemno nasekejte. Hotovou směs připravte podle návodu na obalu.
3
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky a osmažte na lžíci oleje. Přidejte špaldovou směs, půlku bylinek a nasekané brusinky a vše promíchejte.
4
Sýr nakrájejte na kostičky a přidejte jej ke špaldové směsi. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Kapustové listy pokryjte špaldovou hmotou a stočte jako roládu. Svažte provázkem.
5
Ve velké pánvi orestujte piniové oříšky. Vyjměte je z pánve. Pak v ní zahřejte zbytek oleje a opečte na něm roládu ze všech stran. Podlijte zeleninovým vývarem se smetanou a duste asi 10 minut.
6
Mouku s máslem prošlehejte, přidejte do šťávy a rozmíchejte. Přidejte zbytek bylinek, piniových oříšků a celé brusinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Zdravě i chutně Zelenina Smažení Dušení Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Cibule Kapustové listy Máslo Mouka Olivový olej Oregáno Pepř mletý Piniové oříšky Smetana ke šlehání Sůl Sušené brusinky Sýr feta Těsto Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

130
Klasické lečo
Klasické lečo
108
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
70
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
60
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
48
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská rýže
Vegetariánská rýže
Vegetariánská svíčková omáčka
Vegetariánská svíčková omáčka
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky (rýžovo…
  • Recepty.cz
  • Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact