• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks kapustové listy
    • 0,50
      svazek tymián
    • oregáno
    • 200
      g těsto (hotová směs na špaldové karbanátky)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 50
      g sušené brusinky americké
    • 200
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání
  • Na omáčku:
    • 25
      g piniové oříšky
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
2
Bylinky najemno nasekejte. Hotovou směs připravte podle návodu na obalu.
3
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky a osmažte na lžíci oleje. Přidejte špaldovou směs, půlku bylinek a nasekané brusinky a vše promíchejte.
4
Sýr nakrájejte na kostičky a přidejte jej ke špaldové směsi. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Kapustové listy pokryjte špaldovou hmotou a stočte jako roládu. Svažte provázkem.
5
Ve velké pánvi orestujte piniové oříšky. Vyjměte je z pánve. Pak v ní zahřejte zbytek oleje a opečte na něm roládu ze všech stran. Podlijte zeleninovým vývarem se smetanou a duste asi 10 minut.
6
Mouku s máslem prošlehejte, přidejte do šťávy a rozmíchejte. Přidejte zbytek bylinek, piniových oříšků a celé brusinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Zdravě i chutně Zelenina Smažení Dušení Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Cibule Kapustové listy Máslo Mouka Olivový olej Oregáno Pepř mletý Piniové oříšky Smetana ke šlehání Sůl Sušené brusinky Sýr feta Těsto Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Nakládané maso

Nakládané maso

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové…
10
Žahour
Žahour

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská rýže
Vegetariánská rýže
Vegetariánská svíčková omáčka
Vegetariánská svíčková omáčka
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky (rýžovo…
  • Recepty.cz
  • Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact