• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks kapustové listy
    • 0,50
      svazek tymián
    • oregáno
    • 200
      g těsto (hotová směs na špaldové karbanátky)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 50
      g sušené brusinky americké
    • 200
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání
  • Na omáčku:
    • 25
      g piniové oříšky
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

1
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
2
Bylinky najemno nasekejte. Hotovou směs připravte podle návodu na obalu.
3
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky a osmažte na lžíci oleje. Přidejte špaldovou směs, půlku bylinek a nasekané brusinky a vše promíchejte.
4
Sýr nakrájejte na kostičky a přidejte jej ke špaldové směsi. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete. Kapustové listy pokryjte špaldovou hmotou a stočte jako roládu. Svažte provázkem.
5
Ve velké pánvi orestujte piniové oříšky. Vyjměte je z pánve. Pak v ní zahřejte zbytek oleje a opečte na něm roládu ze všech stran. Podlijte zeleninovým vývarem se smetanou a duste asi 10 minut.
6
Mouku s máslem prošlehejte, přidejte do šťávy a rozmíchejte. Přidejte zbytek bylinek, piniových oříšků a celé brusinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Zdravě i chutně Zelenina Smažení Dušení Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Cibule Kapustové listy Máslo Mouka Olivový olej Oregáno Pepř mletý Piniové oříšky Smetana ke šlehání Sůl Sušené brusinky Sýr feta Těsto Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

155
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
91
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
61
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
39
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská rýže
Vegetariánská rýže
Vegetariánská svíčková omáčka
Vegetariánská svíčková omáčka
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky (rýžovo…
  • Recepty.cz
  • Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact