Uvaříme a nasekáme na malé kousky zeleninu, kterou chceme použít (např. květák, nebo brokolici, bílé zelí, kapustu, spařené kopřivy, mangold, houby - jen jeden druh, ale experimenty nejsou vyloučeny). Rohlíky nakrájíme na kostičky, nemáme-li, použijeme strouhanku. Dáme do větší mísy. Na tuku osmažíme drobně nasekanou cibulku, před stažením z ohně přidáme kari koření, aby se rozpustilo. Osmaženou cibulí s tukem a kari přelijeme rohlíky, přidáme vejce, nasekanou zeleninu, hodně petrželky (v nouzi nemusí být), sůl, případně pepř a tolik mléka nebo vody, aby nádivka nebyla moc řídká. Troubu rozpálíme na 150-170 °C, na plech položíme papír na pečení, na něj rozprostřeme nádivku v nižší vrstvě a pečeme do zlatova.
2
Podáváme samotné nebo s vařenými brambory, je to dobré teplé i studené. K tomu salát nebo kyselé okurky.