• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vege-večeře
Napište svůj komentář k receptu

Vege-večeře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vege-večeře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory vařených (loupaných nebo ve slupce)
    • 1
      balíček mražená zelenina
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks tavený sýr 1-2
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g sýr niva (nebo 200 g jakéhokoliv tvrdého sýra)
    • 2
      dl mléko cca, nebo smetana či tatra

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, případně prolisujeme mřížkou na bramborový salát. Asi tak jednou polovinou brambor pokryjeme dno vymazané zapékací misky. Pokud nebyly brambory předtím solené, posolíme, jinak posypeme kořením dle chuti. Vrstvu brambor posypeme polovinou cibule pokrájenou na kolečka. Další vrstva je zelenina - výborná je Bretaňská směs (květák, mrkev, brokolice), kterou jsme předtím ohřáli asi deset minut v páře. Zeleninu osolíme a opět dáme koření dle chuti. Posypeme zbytkem pokrájené cibule a navrstvíme zbytek bramborových plátků nebo kostiček, osolíme, okořeníme.
2
Souběžně připravujeme omáčku: na kapce olivového oleje rozpustíme tavené sýry a nastrouhané tvrdé sýry (těch si necháme trošičku na posypání). Když sýry utvoří hmotu, rozředíme mlékem, osolíme, přidáme špetku papriky, bílého pepře a dle chuti i prolisovaný česnek. Šleháme metlou, dokud není omáčka hladká. Takto připravenou omáčkou zalijeme rovnoměrně obsah zapékací misky, posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby zapéct. Pečeme při 200 °C, asi půl hodiny. Záleží, jak moc tmavou a křupavou kůrčičku máme rádi.
3
Jídlo je takové rychlé chalupářské, velmi flexibilní při nedostatku surovin. Ideální je také na zpracování zbylých vařených brambor, zapomenutých načatých sýrů a podobně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Eidam sýr Mléko Mražená zelenina Sýr Niva Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Bagely

Bagely

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Guláš

Guláš

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

176
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
74
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Vege-večeře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact