Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, scedíme (vodu si ponecháme), necháme vychladnout a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Připravíme čóns - vybrané kari dobře promícháme s olivovým olejem a 5 minut necháme odpočinout. Čóns dobře promícháme se sójovými kostkami.
2
Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do většího hrnce, ve kterém budeme dělat guláš, přidáme slunečnicový olej, mletý kmín, nové koření a bobkový list, promícháme a smažíme do sklovata. Pak přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí, zmírníme plamen a necháme přikryté dusit, za občasného míchání, do poloměkka.
3
Přidáme čerstvé žampiony pokrájené na plátky, lehce osolíme, dobře promícháme a dusíme přikryté asi 2 min.
4
Přidáme sójové kostky, pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli odkryté opékáme.
5
Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky, přilijeme vodu slitou z kostek, případně dolijeme studenou vodou tak, aby zakrývala směs a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec přidáme červené fazole a kokosové mléko a dovaříme. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.