• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veganský talíř
Napište svůj komentář k receptu

Veganský talíř

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský talíř
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Talíř
    • tofu
    • uzené tofu
    • červená čočka
    • cibule
    • olej
    • mrkev
    • červená řepa
    • provensálské koření
    • limetka
    • pomeranč
    • koriandr
    • sůl
    • pepř mletý
    • rucola
    • česnek
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do změknutí řepy. Je třeba směs míchat a hlídat, a vůbec nevadí když se nám zlehka a kontrolovaně přichytne :)
2
Červenou čočku si je třeba aspoň půl hodiny před přípravou naložit do vody. Po vtáhnutí vody, nabobtnání a změknutí je čočka připravena k dalšímu použití. Na pánvi si zpěníme cibuli, přidáme čočku, prolisovaný česnek a zakápneme sojovou omáčkou, posypeme pepřem a solí. Smažíme do krásného hnědého zbarvení čočky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Tofu pokrájené nejlépe na kostičky osmažíme ze všech stran taky do krásného zlatavého zhnědnutí.
4
Směs mrkve a řepy vytáhneme z trouby a pečlivě poklademe lžící na talíře. Taktéž přidáme čočku, tofu, rucolu a jeden měsíček pomeranče k zakousnutí a limety na pokapání. Tyto dvě chutě se k tomuto jídlu neskutečně hodí. Poté dozdobíme čočku koriandrem.

RADA: VIDEO: Čočka na kyselo, kterou zvládne každý

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský guláš

Veganský guláš

Veganská zelňačka

Veganská zelňačka

Veganský Buddha Bowl

Veganský Buddha Bowl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Čočka Vegetariánské a zdravé
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená čočka Červená řepa Česnek Cibule Koriandr Limetka Mrkev Olej Pepř mletý Pomeranč Provensálské koření Rucola Sojová omáčka Sůl Tofu Uzené tofu

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

116
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
43
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
39
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
31
Pita s cizrnovým salátem
Pita s cizrnovým salátem

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Zlata Adamovská o manželovi Štěpánkovi: Byl pro mě hrozně starý!

Zlata Adamovská o manželovi Štěpánkovi: Byl pro mě hrozně starý!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Veganský guláš
Veganský guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský perník
Veganský perník
Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská Quesadilla
Vegetariánská Quesadilla
  • Recepty.cz
  • Veganský talíř
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact