Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do změknutí řepy. Je třeba směs míchat a hlídat, a vůbec nevadí když se nám zlehka a kontrolovaně přichytne :)
2
Červenou čočku si je třeba aspoň půl hodiny před přípravou naložit do vody. Po vtáhnutí vody, nabobtnání a změknutí je čočka připravena k dalšímu použití. Na pánvi si zpěníme cibuli, přidáme čočku, prolisovaný česnek a zakápneme sojovou omáčkou, posypeme pepřem a solí. Smažíme do krásného hnědého zbarvení čočky.
Tofu pokrájené nejlépe na kostičky osmažíme ze všech stran taky do krásného zlatavého zhnědnutí.
4
Směs mrkve a řepy vytáhneme z trouby a pečlivě poklademe lžící na talíře. Taktéž přidáme čočku, tofu, rucolu a jeden měsíček pomeranče k zakousnutí a limety na pokapání. Tyto dvě chutě se k tomuto jídlu neskutečně hodí. Poté dozdobíme čočku koriandrem.