• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
Napište svůj komentář k receptu

Veganský perník

autor: ajgis
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 220
      g cukr
    • 20
      g kakao
    • 100
      g sušené ovoce
    • 200
      ml sojové mléko
    • 1
      ks banány
    • 150
      ml olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem olivový) a citronovou šťávu, vše vylijte do sypkých surovin a vypracujte hladší těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka.
2
Formu vymaže (třeba opět olejem či jiným rostlinným tukem) a vysypte hrubou moukou, těsto do ní poté nalijte. Troubu rozehřejte na 170-180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 min. Samozřejmě záleží na tom, jak velkou vrstvu jste vytvořili :)
3
**Tak, a pár poznámek k ,dílu':** Když jsem dostala na perník nezkrotnou chuť, neměla jsem doma po ruce sojové/rýžové mléko, ani výběr muk. Nenechala jsem se tím odradit a namísto "normální" polohrubé mouky, jsem použila celozrnnou špaldovou, mléko jsem nahradila vodou s trochou přimíchané vlákniny (psyllium) a žádná katastrofa se nekonala.
4
Co se týče sušeného ovoce, zvolila jsem švestky, a o dost více, než je v původním receptu (něco přes 200 g) - mám jich doma zásobu. Vše ale záleží na Vašich chutích a nápadech :).
5
Též jsem pekla o něco déle, jelikož jsem měla vyšší vrstvu. No, je to zcela individuální.. Takže se určitě bude hodit špejle na zkoušení. K "náplni" nebo polevě - osobně mám radši jednodušší/prostější podání, proto jsem perník nechala "jen tak". V každém případě s ním určitě lze provádět to, co s klasickými - tzn. rozříznout a marmeláda/džem, + různé polevy a "dochucovadla" k tomu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sophi | 6. 5. 2017 17:45

    Fantastický recept, je to moje první veganská buchta a zároveň nejčastěji pečená :-)

  • Radka | 22. 9. 2016 21:06

    Super recept, peču ho asi po 354tý.... ;-) <:-)

  • pralinka | 9. 12. 2014 18:41

    Díky za absolutně úžasný a hlavně jednoduchý recept!!! peču již po několikáté a nikdy nezklame! Geniální <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník Vegetariánské a zdravé
Moučníky Řezy Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Cukr Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sojové mléko Sušené ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Hrušková povidla
Hrušková povidla
20
Ovocný salát s celerem
Ovocný salát s celerem
19
Barevný ovocný salát
Barevný ovocný salát
17
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče
Kuře po provensálsku z…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský guláš
Veganský guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact