• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
Napište svůj komentář k receptu

Veganský perník

autor: ajgis
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 220
      g cukr
    • 20
      g kakao
    • 100
      g sušené ovoce
    • 200
      ml sojové mléko
    • 1
      ks banány
    • 150
      ml olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem olivový) a citronovou šťávu, vše vylijte do sypkých surovin a vypracujte hladší těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka.
2
Formu vymaže (třeba opět olejem či jiným rostlinným tukem) a vysypte hrubou moukou, těsto do ní poté nalijte. Troubu rozehřejte na 170-180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 min. Samozřejmě záleží na tom, jak velkou vrstvu jste vytvořili :)
3
**Tak, a pár poznámek k ,dílu':** Když jsem dostala na perník nezkrotnou chuť, neměla jsem doma po ruce sojové/rýžové mléko, ani výběr muk. Nenechala jsem se tím odradit a namísto "normální" polohrubé mouky, jsem použila celozrnnou špaldovou, mléko jsem nahradila vodou s trochou přimíchané vlákniny (psyllium) a žádná katastrofa se nekonala.
4
Co se týče sušeného ovoce, zvolila jsem švestky, a o dost více, než je v původním receptu (něco přes 200 g) - mám jich doma zásobu. Vše ale záleží na Vašich chutích a nápadech :).
5
Též jsem pekla o něco déle, jelikož jsem měla vyšší vrstvu. No, je to zcela individuální.. Takže se určitě bude hodit špejle na zkoušení. K "náplni" nebo polevě - osobně mám radši jednodušší/prostější podání, proto jsem perník nechala "jen tak". V každém případě s ním určitě lze provádět to, co s klasickými - tzn. rozříznout a marmeláda/džem, + různé polevy a "dochucovadla" k tomu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sophi | 6. 5. 2017 17:45

    Fantastický recept, je to moje první veganská buchta a zároveň nejčastěji pečená :-)

  • Radka | 22. 9. 2016 21:06

    Super recept, peču ho asi po 354tý.... ;-) <:-)

  • pralinka | 9. 12. 2014 18:41

    Díky za absolutně úžasný a hlavně jednoduchý recept!!! peču již po několikáté a nikdy nezklame! Geniální <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník Vegetariánské a zdravé
Moučníky Řezy Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Cukr Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sojové mléko Sušené ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

100
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
74
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
65
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
60
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský guláš
Veganský guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact