• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
Napište svůj komentář k receptu

Veganský perník

autor: ajgis
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 220
      g cukr
    • 20
      g kakao
    • 100
      g sušené ovoce
    • 200
      ml sojové mléko
    • 1
      ks banány
    • 150
      ml olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem olivový) a citronovou šťávu, vše vylijte do sypkých surovin a vypracujte hladší těsto. Pokud by se vám těsto zdálo příliš tuhé, můžete přidat ještě trochu mléka.
2
Formu vymaže (třeba opět olejem či jiným rostlinným tukem) a vysypte hrubou moukou, těsto do ní poté nalijte. Troubu rozehřejte na 170-180 stupňů Celsia a perník pečte asi 30 min. Samozřejmě záleží na tom, jak velkou vrstvu jste vytvořili :)
3
**Tak, a pár poznámek k ,dílu':** Když jsem dostala na perník nezkrotnou chuť, neměla jsem doma po ruce sojové/rýžové mléko, ani výběr muk. Nenechala jsem se tím odradit a namísto "normální" polohrubé mouky, jsem použila celozrnnou špaldovou, mléko jsem nahradila vodou s trochou přimíchané vlákniny (psyllium) a žádná katastrofa se nekonala.
4
Co se týče sušeného ovoce, zvolila jsem švestky, a o dost více, než je v původním receptu (něco přes 200 g) - mám jich doma zásobu. Vše ale záleží na Vašich chutích a nápadech :).
5
Též jsem pekla o něco déle, jelikož jsem měla vyšší vrstvu. No, je to zcela individuální.. Takže se určitě bude hodit špejle na zkoušení. K "náplni" nebo polevě - osobně mám radši jednodušší/prostější podání, proto jsem perník nechala "jen tak". V každém případě s ním určitě lze provádět to, co s klasickými - tzn. rozříznout a marmeláda/džem, + různé polevy a "dochucovadla" k tomu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sophi | 6. 5. 2017 17:45

    Fantastický recept, je to moje první veganská buchta a zároveň nejčastěji pečená :-)

  • Radka | 22. 9. 2016 21:06

    Super recept, peču ho asi po 354tý.... ;-) <:-)

  • pralinka | 9. 12. 2014 18:41

    Díky za absolutně úžasný a hlavně jednoduchý recept!!! peču již po několikáté a nikdy nezklame! Geniální <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník Vegetariánské a zdravé
Moučníky Řezy Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Cukr Kakao Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sojové mléko Sušené ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

47
Bešamel
Bešamel
40
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
26
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský guláš
Veganský guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský talíř
Veganský talíř
Veganský thajský sójový guláš
Veganský thajský sójový guláš
Vegetariánská pánvička
Vegetariánská pánvička
  • Recepty.cz
  • Veganský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact