• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Veganský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Veganský guláš

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 56
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Sójové maso
    • 1
      balení sójové kostky
    • knorr bohatý bujon zeleninový
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
  • Marináda
    • olej
    • gulášové koření
    • pepř mletý
    • grilovací koření
  • Guláš
    • 5
      ks cibule
    • 4
      ks česnek
    • mletá paprika
    • 1
      balení rajský protlak
    • rajčatové pyré
    • pepř mletý
    • knorr bohatý bujon zeleninový
    • majoránka
    • kmín
    • 2
      ks gulášové koření
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Chystáme den předem: Sójové kostky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylejeme, napustíme novou a dáme kostky vařit. Přidáme zeleninový bujón, sójovou omáčku, grilovací koření. Po uvaření necháme kostky vychladnout a rukou vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Vymačkané kostky posypeme grilovacím kořením, pepřem a kořením na guláš, zalijeme olejem. Necháme odležet nejlépe 24 hodin v lednici. Pokud nemáme času na zbyt stačí si maso naložit večer :-)
3
Cibuli nakrájíme na kostičky, necháme zpěnit na oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření, koření na guláš ( já vždy používám 2 různé druhy, od různých značek ) pepř, kmín, majoránku a zakapu sójovou omáčkou. Vše promícháme a nakonec přidáme mletou papriku. Pozor na připálení. Za míchání osmažíme, a přidáme naložené kostky. Maso hezky osmažíme se vším kořením, které se nám krásně rozvoní. Pokud by se paprika připalovala, podlejte trochou vody :-) Nejprve přidáme rajčatové pyré, osmažíme a potom rajčatový protlak. Krátce osmažíme, tím srazíme kyselost protlaku. Potom přidám vodu, dle potřeby. Nejprve zaliju vše tak, aby bylo vše ponořeno. Přihodím zeleninový bujón, zmírním plamen a nechám probublávat.
4
Guláš musíme kontrolovat, přilévat vodu dle potřeby, a dle chuti přidávat koření. Takže musíte ochutnávat :-) Pokud by se Vám guláš zdál málo hustý, můžete zahustit moukou, kterou smícháte ve vodě a nalijete do guláše. Já ale preferuji zahušťování kousky chleba. Guláš vařte dle potřeby. I tady platí čím délě tím lépe bude chutnat. Já ho na mírném plaměni vařím třeba 2 hodiny. TIP: Druhý den, zaleželý chutná ještě o dost lépe. Pokud na guláši zapracujete, a dáte si záležet, nikdo nepozná že není s živočisným masem :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339202)
    Uživatel (#339202) | 26. 10. 2024 12:09

    Dobrý den, bylo by prosím možné doplnit množství? Např. u každého koření (nemyslím koření na sójové kostky)? Děkuji!

  • Uživatel (#336166)
    Uživatel (#336166) | 6. 9. 2022 09:53

    Super recept. Zkoušeli jsme na soutěži kotlíkovejch gulášů (dopadli jsme čtvrtý z dvanácti, ostatní byly masový, takže dobrý), pár postřehů: Když jsem předvařoval sojový maso, dal jsem do vody kromě receptovejch věcí hodně (třeba třetinu) oleje (mám rád tuk :-) a půlku droždí (aby to chutnalo masovějc), a taky rovnou bílej pepř a lisovanej česnek. Ten vaničkovej bujón od Knorru je fakt super, zkoušel jsem poprvý a je výborný. Předvařuju celkově v málo tekutině, abych mohl vařící tekutinu udělat opravdu hodně výraznou a pak mi nebylo líto zbytek vylít (tedy snažím se o to mít co nejmenší zbytek). Do marinády jsem dal mj. nějakou kupovanou steakovou marinádu. Bacha, bejvaj sladký, tak ať výsledek není příliš sladkej. Určitě hodně česneku, oleje, super je bílej pepř. Zamyslel bych se nad tím, jestli do marinády dávat něco co obsahuje mletou papriku. Před vařením je dobrý maso smažit (po té co se z většího usmaží cibule), a paprika smažením hořkne. U nás to asi moc nevadilo, ale možná by bylo lepší ji z marinády vynechat a dát jí tam až těsně na konci smažení. Protlak je důležitej. Pyré už jsme nedávali, i tak nám to už začlo připomínat boloňskou omáčku (máme jí rádi, ale na soutěži gulášů to není ono). Gulášový koření mi moc nechutnaly (zkoušel jsem několik druhů, něco mi tam nesedělo, od Avokáda bylo docela dobrý, lepší než generický Tesco brandy), nakonec jsme tam dali skoro jen mletou papriku. Přidali jsme fazole (red kidney), to hodně pomohlo. Na dochucení pomohla sojovka, v některých případech může dost udělat i ume-ocet (je třeba všechno zkoušet na malém odebraném množství). Až překvapivě hodně pomohlo dlouho vařit, možná že je to tím že se do toho víc rozpustily ty fazole. Sojový maso jsme koupili kostičky od Bona Vity, ale v porovnání s ostatníma gulášema byly naše kostky "masa" hrozně malý. Kdybych chtěl větší kostky, asi bych koupil nějaký sojový plátky a nařezal si je na větší kusy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Gulášové koření Kmín Knorr Bohatý bujon zeleninový Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rajčatové pyré Rajský protlak Sojová omáčka Sójové kostky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

60
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
20
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
20
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
20
Pomerančový džem (marmeláda)
Pomerančový džem …

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Veganský Buddha Bowl
Veganský Buddha Bowl
Veganský Buddha Bowl II
Veganský Buddha Bowl II
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský perník
Veganský perník
Veganský talíř
Veganský talíř
  • Recepty.cz
  • Veganský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact