• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Veganský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Veganský guláš

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 58
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Sójové maso
    • 1
      balení sójové kostky
    • knorr bohatý bujon zeleninový
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
  • Marináda
    • olej
    • gulášové koření
    • pepř mletý
    • grilovací koření
  • Guláš
    • 5
      ks cibule
    • 4
      ks česnek
    • mletá paprika
    • 1
      balení rajský protlak
    • rajčatové pyré
    • pepř mletý
    • knorr bohatý bujon zeleninový
    • majoránka
    • kmín
    • 2
      ks gulášové koření
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Chystáme den předem: Sójové kostky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylejeme, napustíme novou a dáme kostky vařit. Přidáme zeleninový bujón, sójovou omáčku, grilovací koření. Po uvaření necháme kostky vychladnout a rukou vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Vymačkané kostky posypeme grilovacím kořením, pepřem a kořením na guláš, zalijeme olejem. Necháme odležet nejlépe 24 hodin v lednici. Pokud nemáme času na zbyt stačí si maso naložit večer :-)
3
Cibuli nakrájíme na kostičky, necháme zpěnit na oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření, koření na guláš ( já vždy používám 2 různé druhy, od různých značek ) pepř, kmín, majoránku a zakapu sójovou omáčkou. Vše promícháme a nakonec přidáme mletou papriku. Pozor na připálení. Za míchání osmažíme, a přidáme naložené kostky. Maso hezky osmažíme se vším kořením, které se nám krásně rozvoní. Pokud by se paprika připalovala, podlejte trochou vody :-) Nejprve přidáme rajčatové pyré, osmažíme a potom rajčatový protlak. Krátce osmažíme, tím srazíme kyselost protlaku. Potom přidám vodu, dle potřeby. Nejprve zaliju vše tak, aby bylo vše ponořeno. Přihodím zeleninový bujón, zmírním plamen a nechám probublávat.
4
Guláš musíme kontrolovat, přilévat vodu dle potřeby, a dle chuti přidávat koření. Takže musíte ochutnávat :-) Pokud by se Vám guláš zdál málo hustý, můžete zahustit moukou, kterou smícháte ve vodě a nalijete do guláše. Já ale preferuji zahušťování kousky chleba. Guláš vařte dle potřeby. I tady platí čím délě tím lépe bude chutnat. Já ho na mírném plaměni vařím třeba 2 hodiny. TIP: Druhý den, zaleželý chutná ještě o dost lépe. Pokud na guláši zapracujete, a dáte si záležet, nikdo nepozná že není s živočisným masem :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339202)
    Uživatel (#339202) | 26. 10. 2024 12:09

    Dobrý den, bylo by prosím možné doplnit množství? Např. u každého koření (nemyslím koření na sójové kostky)? Děkuji!

  • Uživatel (#336166)
    Uživatel (#336166) | 6. 9. 2022 09:53

    Super recept. Zkoušeli jsme na soutěži kotlíkovejch gulášů (dopadli jsme čtvrtý z dvanácti, ostatní byly masový, takže dobrý), pár postřehů: Když jsem předvařoval sojový maso, dal jsem do vody kromě receptovejch věcí hodně (třeba třetinu) oleje (mám rád tuk :-) a půlku droždí (aby to chutnalo masovějc), a taky rovnou bílej pepř a lisovanej česnek. Ten vaničkovej bujón od Knorru je fakt super, zkoušel jsem poprvý a je výborný. Předvařuju celkově v málo tekutině, abych mohl vařící tekutinu udělat opravdu hodně výraznou a pak mi nebylo líto zbytek vylít (tedy snažím se o to mít co nejmenší zbytek). Do marinády jsem dal mj. nějakou kupovanou steakovou marinádu. Bacha, bejvaj sladký, tak ať výsledek není příliš sladkej. Určitě hodně česneku, oleje, super je bílej pepř. Zamyslel bych se nad tím, jestli do marinády dávat něco co obsahuje mletou papriku. Před vařením je dobrý maso smažit (po té co se z většího usmaží cibule), a paprika smažením hořkne. U nás to asi moc nevadilo, ale možná by bylo lepší ji z marinády vynechat a dát jí tam až těsně na konci smažení. Protlak je důležitej. Pyré už jsme nedávali, i tak nám to už začlo připomínat boloňskou omáčku (máme jí rádi, ale na soutěži gulášů to není ono). Gulášový koření mi moc nechutnaly (zkoušel jsem několik druhů, něco mi tam nesedělo, od Avokáda bylo docela dobrý, lepší než generický Tesco brandy), nakonec jsme tam dali skoro jen mletou papriku. Přidali jsme fazole (red kidney), to hodně pomohlo. Na dochucení pomohla sojovka, v některých případech může dost udělat i ume-ocet (je třeba všechno zkoušet na malém odebraném množství). Až překvapivě hodně pomohlo dlouho vařit, možná že je to tím že se do toho víc rozpustily ty fazole. Sojový maso jsme koupili kostičky od Bona Vity, ale v porovnání s ostatníma gulášema byly naše kostky "masa" hrozně malý. Kdybych chtěl větší kostky, asi bych koupil nějaký sojový plátky a nařezal si je na větší kusy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Grilovací koření Gulášové koření Kmín Knorr Bohatý bujon zeleninový Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rajčatové pyré Rajský protlak Sojová omáčka Sójové kostky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Indiánci

Indiánci

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
15
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
15
Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Sněhové pusinky s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Veganský Buddha Bowl
Veganský Buddha Bowl
Veganský Buddha Bowl II
Veganský Buddha Bowl II
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský burger s majonézou kešú
Veganský indický sójový guláš
Veganský indický sójový guláš
Veganský perník
Veganský perník
Veganský talíř
Veganský talíř
  • Recepty.cz
  • Veganský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact