Tyto veganské burgery podle časopisu F.O.O.D. jsou tak dobré, že si na nich bezpochyby pochutnají i masožrouti. Když je navíc doplníte majonézou kešú, budou se vám z té vší dobroty dělat až boule za ušima.
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
2
Připravte placky. Kukuřici s cizrnou slijte, koriandr překrájejte a spolu s kořením, citronovu kůrou, solí a pepřem rozmixujte dohladka. Pak vmíchejte mouku – podle potřeby jí můžete trochu přidat. Mokrýma rukama vytvarujte placičky. Rozložte je na tácu a dejte na 30 minut do ledničky.
Zkompletujte burger. Avokádo si nakrájejte na plátky a zakápněte je citronem, na plátky nakrájejte také rajče a cibuli, listy salátu podle potřeby natrhejte. Spodní housku potřete majonézou a vrstvěte salát, burgerovou placku, avokádo, rajčata, cibuli a navch porci klíčků.