Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou šťávu, bazalku a sůl dohladka. Na dno zapékací mísy dáme tenkou vrstvu rajčatové omáčky, pak plát lasagní, následuje 1/2 tofu směsi a 1/2 špenátu a další plát lasagní. Pokračujeme ve stejném pořadí od rajčatové šťávy. Na vrchu je plát lasagní potřený zbylou rajčatovou omáčkou. Pečeme asi 25 - 30 minut až šťáva začne bublat.
Žiji v domnění, že nejsem vybíravá a sním takřka všechno, ať už s větší či menší chutí. Tohle jídlo jsem opravdu nedokázala pozřít, je mi líto.
Anwiel
|2. 7. 2012 13:58
Neměla jsem doma lasagne, tak jsem uvařila těstoviny, místo rajské omáčky jsem nakrájela rajčata a vše smíchala s těstovinami a dala zapéct. Je to vážně výborné!