• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Veganské plněné knedlíky s červeným zelím

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Směs
    • 2
      ks uzené tofu
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
  • Příloha
    • 1
      ks červené zelí
    • 3
      kg cibule
    • rostlinný olej
    • cukr krystal
    • 3
      ks brambory
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Nejprve začneme zelím, které zabere nejvíce času. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cuk a počkáme až se rozpustí, mírně do hněda. Potom přidáme na kousíčky pokrájení zelí ( červené zelí doporučují nakrájet na co nejměnší kousky, ty větší Vám nezměknou ani po 2 hodinách dušení, mluvím z vlastní zkušenosti :D ). Vše v hrnci promícháme. Zalijeme vodou, pouze tak, aby se nám zelí nepřipálilo. Zmírníme plamen a dusíme. Kontrolujeme zelí jestli se nepřipaluje, dle potřeby přiléváme vodu.
2
Až nám zelí mírně změkne, přidáme nastrouhané brambory, pepř, sůl, kmín, ocet, popřípadě cukr, jestli máte rádi zelí sladčí :-) Necháme zelí dusit a kontrolujeme odpařující se vodu. Pokud by Vám brambory dostatečně nezahustili zelí, můžete přidat hladkou mouku, ke konci vaření. Pořádně promíchat :-) Vaříme do změknutí.
3
Cibuli a uzené tofu pokrájíme na co nejmenší kostičky. Hodíme na pánev a smažíme. Posypeme pepřem, jiné další koření není třeba. Jakmile tofu zhnědne, odstavíme pánev z plotny.
4
Těsto na knedlíky si můžete udělat sami doma, nebo ho koupit v prášku jako já. Je to trošku podvod :-) jenže je to rychlejší a levné. Já kupuji knedlíky v prášku skoro pokažde a jsme zatím spokojená. Tedy uděláme knedlíky dle návodu na krabici. Naplníme knedlíky směsí s tofu,a vložíme do vroucí vody. Knedlík je hotový když vyplave na povrch.
5
Zelí a knedlíky vložíme na talíř a můžete posypat osmaženou cibulkou, a zakápnout olejem z ní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tofu závin se zeleninou

Tofu závin se zeleninou

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánské minilasagne s cuketami a ricottou

Vegetariánské minilasagne s cuketami…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené zelí Cibule Cukr krystal Kmín Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Uzené tofu

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Berušky

Berušky

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
11
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Veganské masové koule
Veganské masové koule
Veganské Mexiko
Veganské Mexiko
Veganské nudličky z pánve
Veganské nudličky z pánve
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky s rajskou…
Veganské skořicové rolky
Veganské skořicové rolky
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
  • Recepty.cz
  • Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact