Chystáme den předem: Sójové nudličky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a dáme nudličky vařit. Přidáme zeleninový bujón, sójovou omáčku, grilovací koření. Po uvaření necháme nudličky vychladnout a rukou vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Na pánev dáme olej, na kousky pokrájenou cibuli a zpěníme. Již při smažení cibulky zalijeme sójovou omáčkou, posypeme pepřem a grilovacím koření. Než se nám cibulka zpění přidáme rozmačkaný česnek. Po té přidáme postupně nudličky, nudličky přidáváme po troškách a mícháme se cibulkou. Nudličky chvíli smažíme.
Jakmile se nám propojí cibulka s nudličkami, přidáme rajčatový protlak. Opět přidáváme po troškách a mícháme. Zmírníme teplotu pánve a jelikož chceme dosáhnout toho, aby nudličky byly v jakési omáčce, dle libosti a hustoty protlaku můžeme přidat vodu. Za občasného míchání necháme povařit.
4
Smažení/vaření protlaku na pánvi je vždy velmi důležitý, protože tím zbavujeme protlak kyselosti. Pokud máme protlak, který je kyselejší spraví to trocha cukru :-)
Tato tzv - prasárnička- jak tomu doma říkáme je skvělá s hranolkama, takže komu chyběla prasárnička z hospody, kde si může máčet hranolky v omáčce tak doporučuji.