Rajčátka a cibuli nakrájíme opravdu na drobné kostičky, pokud má někdo ráda pálive může přidat chilli papričku nebo chalapeňos papričku. Do směsy vložíme rozmačkané avokádu a zamícháme aby se nám avokádo dostalo všude. Posypeme čerstvým nakrájeným koriandrem, pepřem, solí a zakapeme limetkou. Dle vaší chutí doladíme. Necháme odležet v lednici.
2
Den předem, večer si uvaříme granulát ve vodě se zeleninovým bujónem. Komu se bude chtít, může ho předtím zalít horkou vodou, to zbaví granulát zčásti moučné chuti. Nechat 20 min odstát a vodu vylít. Po uvaření ve vodě, granulát necháme vychladnout a vymačkáme z něho přebytečnou vodu. Vymačkaný zasypeme kořením, přidáme rozmačkaný česnek, pepř, sůl a na kostičky nakrájenou cibuly. Necháme odležet přes noc v lednici.
3
Na pánvi si zpěníme cibulku, přidáme po troškách naložený granulát, a mícháme. Granulát necháme pěkně s cibulí osmažit. Vyndáme si tortily, ohřejeme z každé strany na pánvi a můžeme plnit směsí a granulátem. Doporučuji ještě posypat veganským sýrem, nebo podávat na měsíčky nakrájeným avokádem, a salsou.