plechovka
kokosové mléko
přes noc nechte tuhnout v ledničce
2
lžíce
moučkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 220 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na 2–3 milimetry silný plát, nakrájejte ho na proužky a naviňte na cukrářské trubičky. Spoje by se měly překrývat. Pečte 15 minut. Po vychladnutí opatrně stáhněte z trubiček.
2
Nálev z cizrny šlehejte 5 minut a postupně přidejte cukr i kukuřičný škrob.
3
Šlehejte minimálně 10 minut, dokud nevznikne pevný a lesklý sníh. Šlehání neuspěchejte, jinak se sníh srazí.
4
Pomocí cukrářského sáčku plňte kremrole a na závěr jemně poprašte moučkovým cukrem.
5
Pomocí lžíce oddělte z kokosového mléka ztuhlou část a lehce vyšlehejte s cukrem. Výsledkem musí být nadýchaná šlehačka, kterou kremrole naplníte.
Recept připravila Jarmila Sweet pro časopis F.O.O.D.