• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Veganská houbová omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Veganská houbová omáčka

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 100
      g sojové maso kostky, nudličky
    • 250
      g čerstvé žampiony hnědé
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,50
      dl sojová omáčka shoyu
    • 2
      dl kokosové mléko
    • 1,50
      l voda dle potřeby
    • 4
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička rozmarýn
    • 3
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička kmín
    • 1
      lžička římský kmín
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do sojové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem a rozetřeným česnekem.
2
Nakrájíme cibuli na kostičky, žampiony na plátky. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme kmín a římský kmín, nové koření, bobkový list, a smažíme cca 30 sekund. Přidáme sójové nudličky (kostky), dobře promícháme a chvíli opékáme.
3
Přidáme žampiony, promícháme, zalijeme vodou z nudliček, případně dolijeme studenou vodou, aby byla směs ponořená a přikryté pokličkou vaříme na středním ohni.
4
Asi po 10 minutách přidáme kokosové mléko, dobře promícháme a necháme provařit asi 3 minuty.
5
Pro zahuštění přidáme mouku rozmíchanou s trochou vody, promícháme a provaříme na mírném ohni za občasného míchání. Nakonec přidáme majoránku, už nevaříme.
6
Podáváme s oblíbenou přílohou - rýže, knedlík, brambor, těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Veganská obalovaná cuketa v těstíčku

Veganská obalovaná cuketa v těstíčku

Veganská zmrzlina

Veganská zmrzlina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NedCZ | 15. 5. 2016 14:48

    1,5 dcl sojové omáčky? Opravdu?

  • někdo | 29. 8. 2014 14:40

    Jsem vegan několik let a trošku mě to rozesmálo ;-)

  • aja | 2. 6. 2014 20:23

    ;-)

  • aja | 2. 6. 2014 20:22

    já takyčesnek nenašla :-)

  • grovik | 28. 2. 2014 00:52

    Co je na bílé mouce ze zvířat? Veganství znamená bez živočišných produktů. Mouka pokud si dobře pamatuje je z rostlin. To jen k střelám vedle :-D

  • lulu | 11. 11. 2013 19:14

    a odkdy je veganská s bílou moukou? to je fakt trochu střela vedle...

  • Xyruxx | 11. 7. 2013 15:42

    Stačí umět číst... Je tam napsáno "Pak je naložíme do sojové omáčky s olivovým olejem, tymiánem, rozmarýnem, a česnekem." => patří do té marinády, která se pak i se sójovými kostkami do hrnce.:)

  • Heja | 22. 2. 2013 19:18

    A kdy se použije ten česnek? :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Houbová Maso & ryby & mořské plody Vegetariánské a zdravé
Maso Pokrmy Sójové Z hub Sojové maso Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Čerstvé žampiony Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Kokosové mléko Majoránka Nové koření Olivový olej Římský kmín Rozmarýn Slunečnicový olej Sojová omáčka Shoyu Sojové maso Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská majonéza/tatarka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská ostrokyselá polévka
Veganská ostrokyselá polévka
  • Recepty.cz
  • Veganská houbová omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact