• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
Napište svůj komentář k receptu

Veganská focaccia

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si chutnou italskou foccaciu ve verzi, kterou nepohrdnou ani příznivci veganské stravy. Toto pečivo z kynutého těsta je plné oliv a sušených rajčat a krásně voní po bylinkách. Dopřejte si ji třeba jako přílohu k salátům nebo ji namažte vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

2 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 1
      lžíce mořská sůl
    • 250
      ml vlažná voda
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 25
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      hrst sušená rajčata v oleji
    • bylinky čerstvé
    • sůl maldonská

Postup přípravy receptu

1
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi 5 minut. Poté kvásek přilijte k mouce, přidejte 200 ml vlažné vody a olivový olej. V robotu pořádně uhněťte. Pak ještě vypracujte těsto rukama, přendejte do mísy, zlehka posypte moukou a nechte v teple kynout 30 minut. Poté opět rukama vypracujte, vmíchejte polovinu množství na menší kousky nakrájených oliv a sušená rajčata.

RADA: Jak na kynuté těsto

3
Vypracujte dvě podélné večky a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Ozdobte je zbývajícími olivami, rajčaty a sekanými bylinkami. Posyp zlehka prsty zatlačte do těsta. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout ještě 20 minut. Poté potřete olivovým olejem, posypte zlehka maldonskou solí a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, přibližně 25 až 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Bagely s hummusem

Bagely s hummusem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Černé olivy Droždí Extra panenský olivový olej Hladká mouka Mořská sůl Špaldová mouka Sůl Sušená rajčata Třtinový cukr Vlažná voda

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

67
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
23
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Vegan lívance
Vegan lívance
Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact