• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
Napište svůj komentář k receptu

Veganská focaccia

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si chutnou italskou foccaciu ve verzi, kterou nepohrdnou ani příznivci veganské stravy. Toto pečivo z kynutého těsta je plné oliv a sušených rajčat a krásně voní po bylinkách. Dopřejte si ji třeba jako přílohu k salátům nebo ji namažte vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

2 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 1
      lžíce mořská sůl
    • 250
      ml vlažná voda
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 25
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      hrst sušená rajčata v oleji
    • bylinky čerstvé
    • sůl maldonská

Postup přípravy receptu

1
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi 5 minut. Poté kvásek přilijte k mouce, přidejte 200 ml vlažné vody a olivový olej. V robotu pořádně uhněťte. Pak ještě vypracujte těsto rukama, přendejte do mísy, zlehka posypte moukou a nechte v teple kynout 30 minut. Poté opět rukama vypracujte, vmíchejte polovinu množství na menší kousky nakrájených oliv a sušená rajčata.

RADA: Jak na kynuté těsto

3
Vypracujte dvě podélné večky a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Ozdobte je zbývajícími olivami, rajčaty a sekanými bylinkami. Posyp zlehka prsty zatlačte do těsta. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout ještě 20 minut. Poté potřete olivovým olejem, posypte zlehka maldonskou solí a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, přibližně 25 až 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Bagely s hummusem

Bagely s hummusem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Černé olivy Droždí Extra panenský olivový olej Hladká mouka Mořská sůl Špaldová mouka Sůl Sušená rajčata Třtinový cukr Vlažná voda

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

66
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
37
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Proč Harry najednou vystavuje děti? Smutný pravý důvod!

Proč Harry najednou vystavuje děti? Smutný pravý důvod!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Vegan lívance
Vegan lívance
Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact