• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
Napište svůj komentář k receptu

Veganská focaccia

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
Veganská focaccia
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si chutnou italskou foccaciu ve verzi, kterou nepohrdnou ani příznivci veganské stravy. Toto pečivo z kynutého těsta je plné oliv a sušených rajčat a krásně voní po bylinkách. Dopřejte si ji třeba jako přílohu k salátům nebo ji namažte vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

2 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 1
      lžíce mořská sůl
    • 250
      ml vlažná voda
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 25
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      hrst sušená rajčata v oleji
    • bylinky čerstvé
    • sůl maldonská

Postup přípravy receptu

1
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi 5 minut. Poté kvásek přilijte k mouce, přidejte 200 ml vlažné vody a olivový olej. V robotu pořádně uhněťte. Pak ještě vypracujte těsto rukama, přendejte do mísy, zlehka posypte moukou a nechte v teple kynout 30 minut. Poté opět rukama vypracujte, vmíchejte polovinu množství na menší kousky nakrájených oliv a sušená rajčata.

RADA: Jak na kynuté těsto

3
Vypracujte dvě podélné večky a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Ozdobte je zbývajícími olivami, rajčaty a sekanými bylinkami. Posyp zlehka prsty zatlačte do těsta. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout ještě 20 minut. Poté potřete olivovým olejem, posypte zlehka maldonskou solí a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, přibližně 25 až 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Bagely s hummusem

Bagely s hummusem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Černé olivy Droždí Extra panenský olivový olej Hladká mouka Mořská sůl Špaldová mouka Sůl Sušená rajčata Třtinový cukr Vlažná voda

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

167
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
156
Penne quattro formaggi
Penne quattro formaggi
105
Zapečené Manicotti
Zapečené Manicotti
83
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
56
Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Vanilkové řezy "POLÁRKA"…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 19. 9. 2025: Kdo by měl dnes prosadit svůj názor a kdo zvládne náročné úkoly?

Denní horoskop na pátek 19. 9. 2025: Kdo by měl dnes prosadit svůj názor a kdo zvládne náročné úkoly?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Vegan lívance
Vegan lívance
Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská majonéza/tatarka
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Veganská focaccia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact