• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vegan koláč s citronem a kešú
Napište svůj komentář k receptu

Vegan koláč s citronem a kešú

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
Vegan koláč s citronem a kešú
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající koláč pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Drobenkový korpus z mandlí a ovesných vloček je zdobený krémem z kešu oříšků a citronové šťávy. Na tomto lehkém a svěžím dezertu si pochutnají i vegani.

Suroviny

12 porce
    • 200
      g kešu oříšky
    • 200
      ml kokosová smetana
    • 2
      lžička škrob
    • 50
      ml citronová šťáva - 60
    • 1
      ks citronová kůra
    • 4
      lžíce javorový sirup
  • Korpus
    • 150
      g ovesné vločky
    • 120
      g mleté mandle
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 5
      lžíce kokosový olej rozpuštěný

Postup přípravy receptu

1
Kešú zalijte horkou vodu a nechte asi hodinu nasáknout. Formu vyložte pečicím papírem.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
Připravte korpus. Rozmixujte vločky s mandlemi a cukrem, sypkou směs pak promíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem a udělejte drobenku. Tu pak rovnoměrně napěchujte na dno formy. Korpus pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut a pak ještě 5 minut dopékejte při 170 °C.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh

3
Připravte korpus. Rozmixujte vločky s mandlemi a cukrem, sypkou směs pak promíchejte s rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem a udělejte drobenku. Tu pak rovnoměrně napěchujte na dno formy. Korpus pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut a pak ještě 5 minut dopékejte při 170 °C.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Veganské kremrole

Veganské kremrole

Veganská zmrzlina

Veganská zmrzlina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Javorový sirup Kešu oříšky Kokosová smetana Kokosový olej Mleté mandle Ovesné vločky Škrob Třtinový cukr

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Tzaziky

Tzaziky

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
17
Míša řezy
Míša řezy
15
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka -…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Regina Rázlová u Krause: Všechny okouzlila její exotická vnučka!

Regina Rázlová u Krause: Všechny okouzlila její exotická vnučka!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Vdolky s povidly a tvarohem
Vdolky s povidly a tvarohem
Večeře na zahradě - papriky
Večeře na zahradě - papriky
Večeře z jednoho plechu
Večeře z jednoho plechu
Vegan lívance
Vegan lívance
Vegan těstoviny z jedné pánve
Vegan těstoviny z jedné pánve
Veganská budapešťská pomazánka
Veganská budapešťská pomazánka
  • Recepty.cz
  • Vegan koláč s citronem a kešú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact