Nakrájenou cibulku osmažíme spolu s plátky česneku, přidáme čočku, krátce zamícháme a zalejeme 1,2 l horké vody, do které jsme rozdrobili kostku bujónu. Vaříme do změknutí. Ingredience na noky zamícháme a vaříme zvlášť v osolené vodě několik minut podle velikosti. Pokud zvolíme mražený špenát, je dobré ho zbavit přebytečné vody. Noky přidáme do polévky na talíři před podáváním. Je krásně barevná, pastva pro oči. Lze zahustit, ale marokánský recept je bez mouky.
2
Doporučuji k ní australský česnekový chléb - recept je zde na Kuchařce on-line. Po této polévce správně vždy následuje nějaký hodně sladký moučník.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|23. 4. 2006 21:39
Airan, ja bych přidal těsně před dokončením krájenou klobásu:-)))
chemik
|21. 4. 2006 14:17
Tu kostku bujónu bych přidal až těsně před dokončením
Pavlína Svitáková
|21. 4. 2006 10:28
p.Airan,toto musí být jedna báseň.Rychlý recept .Určitě ho zkusím.Červená čočka je rychle.Moučníček to také můžem a brala bych to i klidně k obědu.Dík.