• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vdolky s jablečným rozvarem
Napište svůj komentář k receptu

Vdolky s jablečným rozvarem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vdolky s jablečným rozvarem
Vdolky s jablečným rozvarem
Vdolky s jablečným rozvarem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra - čerstvá
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 2
      ks žloutek
    • droždí 3/4 kostky
    • 200
      ml mléko cca
    • 50
      g máslo - rozpuštěné
    • 5
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl
  • Jablečný rozvar
    • 800
      g jablka - bez jádřinců a slupky
    • citron
    • vanilkový cukr
    • skořice
    • hřebíček
    • cukr krupice
    • 4
      lžíce hnědý rum nebo voda
    • olej na smažení
    • ubrousek
    • tvrdý tvaroh , šlehačka, zakysaná smetana...

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme žloutky, vlažné máslo, rum, nastrouhanou kůru, zbylé mléko a olej. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout. Pak z těsta vyválíme na pomoučněném stole plát asi 1 cm silný a skleničkou nebo hrníčkem vykrájíme kolečka, která necháme ještě krátce nakynout. Potom je vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova a hotové odkládáme odsát přebytečný tuk na ubrousek. Pokud nechceme, aby se nám při smažení vdolky nafukovaly, ještě před smažením do jejich středu uděláme prstem důlek.
2
Jablečný rozvar: očištěná jablka pokrájíme do kastrolu, přidáme rum (vodu), zakapeme trochou citronové šťávy, přisypeme vanilkový cukr, přidáme podle chuti skořici (mletou nebo celou), hřebíček, nastrouhanou kůru. Jablka zvolna zahříváme, pak pod pokličkou rozdusíme doměkka za občasného promíchání. Pokud máme rozvar řidký, necháme ho bez poklice vařením zredukovat a dosladíme dle chuti krupicovým cukrem. Z rozvaru nakonec vyndáme skořici a hřebíček.
3
Na vdolky dáváme lžíci rozvaru, který ještě dle chuti dozdobíme tvarohem, smetanou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nezvalová | 24. 1. 2017 23:53

    Děkuji za recept.Byly výborné.

  • Lenka Popelková | 10. 3. 2016 10:46

    Děkuji za recept. Už dlouho jsem neměla tak dobrý vdolečky a olizujeme se až za uši. Do rozvaru jsem dala rum a skořicový cukr a dělala jsem jablkový.

  • Helena | 6. 3. 2015 10:53

    Vynikající vdolky.Děláme je doma zrovna tak a máme je radši než buchty.Jak mají přijet vnoučata nesmějí vdolky chybět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček Jablka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Skořice Sůl Tvrdý tvaroh Ubrousek Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Club Sandwich

Club Sandwich

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

272
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
81
Francouzský dresing
Francouzský dresing
51
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
48
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Vdolky paní Slávky
Vdolky paní Slávky
Vdolky pečené v troubě
Vdolky pečené v troubě
Vdolky s borůvkovým žahourem
Vdolky s borůvkovým žahourem
Vdolky s povidly a tvarohem
Vdolky s povidly a tvarohem
Večeře na zahradě - papriky
Večeře na zahradě - papriky
Večeře z jednoho plechu
Večeře z jednoho plechu
  • Recepty.cz
  • Vdolky s jablečným rozvarem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact