• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vdolky s borůvkovým žahourem
Napište svůj komentář k receptu

Vdolky s borůvkovým žahourem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vdolky s borůvkovým žahourem
Vdolky s borůvkovým žahourem
Vdolky s borůvkovým žahourem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g máslo - rozpuštěné
    • 5
      lžíce olej
    • 200
      ml mléko cca
    • droždí 3/4 kostky
  • Žahour
    • 500
      g borůvky
    • 80
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 20
      g máslo
    • 100
      ml smetana ke šlehání nebo na vaření
    • 1
      lžíce vanilkový pudink cca
    • olej na smažení
    • ubrousek na odkládání smažených vdolků
    • tvrdý tvaroh nebo šlehačka, zakysaná smetana...

Postup přípravy receptu

1
Mouky dáme do mísy, přidáme cukry a špetku soli, promícháme a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme částí mléka, trošku zaprášíme moukou, jemně promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutky, vlažné máslo, rum, zbytek mléka a olej, vymícháme hladké nelepivé těsto, které v teple necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme těsto na pomoučněném stole na cca 1 cm silný plát a skleničkou nebo hrníčkem vykrájíme kolečka, která necháme ještě krátce kynout. Pak je dáváme smažit do rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a pokud nechceme, aby se nám při pečení nafukovaly, uděláme do jejich středu před smažením ukazováčkem důlek. Hotové vdolky odkládáme odsát přebytečný tuk na ubrousek.
2
Žahour: borůvky (čerstvé nebo mražené) dáme do kastrolku, posypeme cukrem, přidáme máslo a necháme je zvolna pustit šťávu. Pak zvýšíme teplotu a až se začnou vařit, vlijeme smetanu s rozmíchaným pudinkem a asi dvě minuty povaříme. Žahour by neměl být ani řidký ani hustý, zkrátka takový akorát.
3
Na smažené lívanečky dáme lžíci žahouru a pak podle chuti dozdobíme tvarohem, šlehačkou...
4
Lívanečky jsou dobré i studené.
5
*Do těsta můžeme pro vůni přidat čerstvou citronovou kůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Pudinkový koláč s žahourem

Pudinkový koláč s žahourem

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Cupcakes s borůvkovým srdcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JitkaM | 9. 3. 2017 09:44

    Akorát že podle názvu to mají být vdolky, ne lívance.......

  • Jitka | 5. 7. 2016 20:35

    Moc dobré, lepší než s povidlama a tvarohem.

  • Katka | 18. 7. 2015 15:20

    Skvělý. I taťka si dal říct a dokonce si s dětma přidal jeden navíc

  • Veronika.Kohoutová
    Veronika.Kohoutová | 4. 3. 2014 18:45

    Jsou opravdu výborný ;-)

  • Pavla | 11. 10. 2012 14:13

    Lívance s žahourem milujeme a místo čerstvých borůvek se dá udělat žahour i z borůvkovýho kompotu, tak to dělám já a je to taky dobrý a tvaroh nesmí chybět :-* mňamňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Děti Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Tvrdý tvaroh Ubrousek Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Halušky

Halušky

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Vdolky - rozpeky
Vdolky - rozpeky
Vdolky paní Slávky
Vdolky paní Slávky
Vdolky pečené v troubě
Vdolky pečené v troubě
Vdolky s jablečným rozvarem
Vdolky s jablečným rozvarem
Vdolky s povidly a tvarohem
Vdolky s povidly a tvarohem
Večeře na zahradě - papriky
Večeře na zahradě - papriky
  • Recepty.cz
  • Vdolky s borůvkovým žahourem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact