Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosetou mouku smícháme se žloutkem, rozehřátým tukem a špetkou soli. Vlijeme připravený kvásek a zpracujeme na hustší těsto. Lehce poprášíme moukou a necháme kynout (cca 3/4 hodiny). Poté z těsta uválíme silnější plát a vytlačujeme kolečka, která následně vkládáme na vymazaný plech.
2
Necháme ještě 15 minut "odpočívat". Potřeme je tukem a vkládáme do nepředehřáté trouby a pečeme při 180 °C do světle žluta. Pak je obrátíme, znovu potřeme tukem a dopečeme. Navrch kápneme marmeládu, nastříkáme vyšlehanou smetanu a posypeme tvarohem.
100 g masla na potreni, vykrajovat vysokou sampuskou, 28 kusů, 1 plech, 1 vanicka tvarohu
Max
|21. 6. 2016 19:56
První vykrájená várka super, další převálená a vykrajovaná je bohužel trošku tužší. A další zase. Tj. Hosty uzemnit první várkou
markéta
|6. 2. 2016 16:17
Doopravdy do nepředehřáté? Jen se chci ujistit, protože jsem se s takovým způsobem pečením nikdy nesetkala. Děkuji
Markéta
|6. 2. 2016 16:14
Prosím doopravdy do nepředehřáté trouby? Jen se chci ujistit, protože jsem se s takovým způsobem pečení nesetkal, Děkuji
Jana
|25. 9. 2015 12:14
Fakt luxus, vsichni se olizovali a druhy den byli dojedeny zbytky :-)
Denisa
|15. 3. 2015 14:01
Dnes jsem zkusila...chutove dobre, ale tvrdeeee..proc?? O:-) :-D
Lida
|3. 3. 2013 09:03
Vdolky byly bezva, dala jsem jen 450g mouky(300 hladké +150polohrubé), mazala máslem před pečenim i po něm.Vychladlé vdolky jsem druhý den "oživila" na mřížce topinkovače. :-[
Veronika
|8. 10. 2012 18:02
Vdolky miluji a tyhle ty jsou neskutečně dobré,slovy synka MŇAMÓZNÍ ! <3
Patrik
|2. 7. 2011 17:18
Jednou sem je delal a na druhy den sem je ohřál v mikrovlné troubě a byly opět nydýchané a výborné.
Hana Machulková
|12. 2. 2010 13:36
Byly výborné, ale druhý den tvrdé, i když jsem je měla v igelitu.. Čím to? Dají se jíst i druhý den?
Helena Ulbrichová
|31. 1. 2010 23:42
Chtěla bych je vyzkoušet,ale mate mě tam dávat do nepředehřáté trouby?Není to překlep?
Martina Pecková
|30. 1. 2010 14:53
uzasy recept, melo to vetsi ohlas nez jsem cekala .-) davam za 1
marie nezlakova
|28. 4. 2009 14:58
máslo nebo heru...
Martina Veselá
|28. 4. 2009 14:07
Prosím, jaký dáváte tuk?
Petra
|28. 2. 2008 13:35
S vdolky jsem nikdy neměla štěstí, zkusím dnes tento recept, vypadá to opravdu dobře.
Eliška
|26. 1. 2008 14:17
tak už jsem je musela udělat z dvojité dávky manžel se může utlouct . jsou opravdu výborné
pavlinka
|9. 10. 2007 12:18
a na slano sou taky super,mozna jeste lepsi,se syrem,kecupem a cesnekem