Uděláme kvásek z kvasnic, trošky cukru, lžíce hladké mouky a trochy vlažného mléka. Poté ho nalijeme do mouky, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl a cukr. Dáme vykynout. Lžicí děláme na vál kousky, vyválíme a roztáhneme do tenčích placiček. Ty pak pečeme nasucho na plotně nebo elektrické pečence po obou stranách. Ještě horké omastíme máslem a podáváme.
2
Další způsob je, že vyválím bochánky jako buchty a kladu na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly poměrně velké mezery. Pomažu rozšlehaným vajíčkem a posypu solí. Některé sypu ještě mákem, nebo kmínem, nebo sezamovým semínkem. Upeču dozlatova. Vdolky nakynou do stran a mají všude pěknou kůrku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Regeditka
|10. 11. 2015 11:48
Dobry den, kolik masla patri do receptu, prosim? Dekuji moc.
Jana Bartlová
|21. 2. 2006 11:22
Moc děkuji za tento recept jdu je hned zadělat i já mám stejné vzpomáínky na vdolkyod babičky, jen ten recept chyběl.Díky a zdravím všechny.
Pája
|14. 10. 2005 15:39
Moje babička je také dělávala na plotně. Nikdy na ně nezapomenu, byla to prostě nádhera ! Babička je dělala s hruškovými povidly a sypala strouhaným tvarohem. Uf, úplně mě přepadla nostalgie.....
Jana H.
|7. 6. 2005 18:52
Tak to je to , co dělávala moje babička. Ona je pekla v železňáku nahoře na plotně. Pak se potíraly povidly nebo jen tak pocukrovaly. Pamatuji si, že to bylo lepší jak buchty. A ty ona uměla.Děti na ně vzpomínají dodnes.