• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vdolečky bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Vdolečky bez kynutí

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vdolečky bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 1
      kostka měkký tvaroh (250 g)
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • sůl
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience zpracovat do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem, tvarohem, navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo kysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
2
//Poznámka:// kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barborka | 28. 1. 2017 16:19

    Tak jsme se teda moc moc těšili na vdolečky a musíme říci, že žádná sláva, Těsto se udělalo super rychle a snadno ale konečný výsledek stál za prd :-D :-D :-D

  • Soffi | 22. 11. 2016 22:06

    Testo se musi opravdu hodne propracovat,ale jsou super.Zkousela jsem i rozvalet na langose a jsou vyborny

  • Soffi | 22. 11. 2016 22:05

    Testo se musi opravdu hodne propracovat,ale jsou super.Zkousela jsem i rozvalet na langose a jsou vyborny

  • Anemone | 9. 9. 2012 20:19

    Těsto je hrozné, nechápu, jak se podle tohoto receptu mohly vdolky někomu povést.. :-(

  • Aninka | 2. 8. 2006 21:35

    Vdolky i koblihy se smaží ve větší vrstvě oleje. A těsto na koblihy se nepatrně liší, a jsou většinou plněné.

  • Jana | 28. 7. 2006 17:01

    Dekuji za odpoved.

  • Zdeňka Raindlová | 28. 7. 2006 16:12

    jogurt 150g, smetana celá, tj. 1/4 litru.

  • Jana | 28. 7. 2006 15:24

    Prosim,napiste mi,jak velky ma byt ten jogurt,a smetana se dava taky cala?Dekuji.

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:47

    Paní Jano, obracíme v polovině smažení. Paní Jano T., vdolky se mohou péci i smažit, např. bavorské vdolečky znám jedině smažené. Myslím, že je jedno, jak se v tom kterém kraji tomuto pokrmu říká, ale zase se mi zdá, že koblihy bývají zásadně s náplní, ne? Tyto vdolečky jsem však zatím nikdy nezkoušela péct, pokud to někdo chcete vyzkoušet, uvítám zprávu, jak to dopadlo.

  • Jana Tekalová | 27. 7. 2006 12:31

    Když se smaží tak jsou to asi koblihy,nebo ne?

  • Jana | 27. 7. 2006 10:36

    Takže jako koblihy obracíme v polovině smažení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Oběd Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Měkký tvaroh Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

152
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Vdolečky bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact