• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vdolečky bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Vdolečky bez kynutí

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vdolečky bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 1
      kostka měkký tvaroh (250 g)
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • sůl
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience zpracovat do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem, tvarohem, navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo kysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
2
//Poznámka:// kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barborka | 28. 1. 2017 16:19

    Tak jsme se teda moc moc těšili na vdolečky a musíme říci, že žádná sláva, Těsto se udělalo super rychle a snadno ale konečný výsledek stál za prd :-D :-D :-D

  • Soffi | 22. 11. 2016 22:06

    Testo se musi opravdu hodne propracovat,ale jsou super.Zkousela jsem i rozvalet na langose a jsou vyborny

  • Soffi | 22. 11. 2016 22:05

    Testo se musi opravdu hodne propracovat,ale jsou super.Zkousela jsem i rozvalet na langose a jsou vyborny

  • Anemone | 9. 9. 2012 20:19

    Těsto je hrozné, nechápu, jak se podle tohoto receptu mohly vdolky někomu povést.. :-(

  • Aninka | 2. 8. 2006 21:35

    Vdolky i koblihy se smaží ve větší vrstvě oleje. A těsto na koblihy se nepatrně liší, a jsou většinou plněné.

  • Jana | 28. 7. 2006 17:01

    Dekuji za odpoved.

  • Zdeňka Raindlová | 28. 7. 2006 16:12

    jogurt 150g, smetana celá, tj. 1/4 litru.

  • Jana | 28. 7. 2006 15:24

    Prosim,napiste mi,jak velky ma byt ten jogurt,a smetana se dava taky cala?Dekuji.

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:47

    Paní Jano, obracíme v polovině smažení. Paní Jano T., vdolky se mohou péci i smažit, např. bavorské vdolečky znám jedině smažené. Myslím, že je jedno, jak se v tom kterém kraji tomuto pokrmu říká, ale zase se mi zdá, že koblihy bývají zásadně s náplní, ne? Tyto vdolečky jsem však zatím nikdy nezkoušela péct, pokud to někdo chcete vyzkoušet, uvítám zprávu, jak to dopadlo.

  • Jana Tekalová | 27. 7. 2006 12:31

    Když se smaží tak jsou to asi koblihy,nebo ne?

  • Jana | 27. 7. 2006 10:36

    Takže jako koblihy obracíme v polovině smažení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Oběd Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Měkký tvaroh Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

88
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Brokolicová polévka …
40
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
33
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Vdolečky bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact