Panenku rozkrojíme na 5 kusů, jemně ji naklepeme dlaní - (dámy spíše paličkou) a okořeníme steakovým kořením.
2
Vložíme na rozpálený olej a zprudka orestujeme, aby se v panence uchovalo dosti šťávy. Krásně orestované maso vyjmeme a na pánev dáme na jemno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme pěkně zesklovatět, poté zasypeme zhruba lžičkou mleté papriky a rychle zalijeme řídší minutkovou šťávou, to aby nám paprika nezhořkla. (Pokud se vám to nepovede, nic se neděje a zkuste to ještě jednou, hlavně to nezkoušejte nějak předělávat, nemá to cenu).
3
Přidáme smetanu a dochutíme sojovkou, popř. vegetou nebo solí.
4
Podáváme nejlépe s restami nebo s bramboráčky. Na talíř nalijeme omáčku a na ni rovnáme kousky masa a nakonec ještě jemně pokapeme smetanou.
5
Recept je opravdu dobrý a uspokojí i hodně náročné La gourments. HESLO: je lepší jísti panenku, než-li její halenku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarda Přemysl
|5. 2. 2012 16:32
Bohužel, velice bídné.
Pro ty, kteří by chtěli tento recept zkusit - nestrácejte čas, nestojí zanic.
martin jirout
|19. 11. 2006 01:29
nút recept a povídání k minutkové šťávě nejdete v mích receptech jinak lze nahradit zahuštěním solamilem přidáním masového vývaru a dochucením sojovkou
Nút
|18. 11. 2006 18:42
nevím co je minutková šťáva a nevařím s kostkami, lze něčím nahradit ?