• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vařený květák v pikantní omáčce

autor: Markéta Zezulková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený květák v pikantní omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g květák
    • 40
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 200
      g rajčata
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g nakládané okurky
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku,zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme na kousky nakrájené rajčata, sterilovanou okurku (doporučuji oloupat škrabkou na brambory - je moc tvrdá) a chvilku dusíme. Nakonec přidáme kečup, česnek, sůl, kousek buj. kostky, každý podle chuti a chvilinku povaříme.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

Vařený hrách

Vařený hrách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blaba1
    blaba1 | 16. 9. 2013 11:34

    nebylo to špatné docela jsem si pochutnal akorát jsem místo bujonu použil čínskou sojovku a přidal tam opečenou klobásku nakrájenou na kostičky :o)

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 16:04

    Danka, uhorku som nelúpala, nerobím to nikdy, je to škoda, a uhorka podľa mňa chrumkavá byť má ))) Ani paradajky nelúpem, obsahujú veľa antioxydantov a vitamínov a pokiaľ ich narežem na malé kocky a nedusím nadmerne dlho, tak sa ani nezlúpu.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 13:09

    Já bych sterilovanou okurku vůbec neloupala. Raději bych ji nastrouhala. Spíš bych loupala (spařila) rajčata.

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 07:33

    Včera som uvarila toto papáničko. Robila som podľa receptu, iba som nezahusťovala múkou, ale lyžičkou solamylu, 100 g múky sa mi zdalo príliš veľa. Bolo to trocha nevýrazné, tak som na záver pridala trocha chilli omáčky, potom to už bolo super. Malo to výbornú chuť.

  • Tereza J. | 28. 7. 2008 18:34

    Karfiol bol dobrý, uhorky som nelúpala, to nerobím nikdy. Robila som podľa receptu, len sa mi zdalo, že by to niečo chcelo, tak som pridala chilli omáčku. Bolo to potom super.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2006 18:31

    Chtěla jsem se zeptat, hotovou omáčkou přeléváme květák na talíři nebo se ten přidá nakonec do připravené omáčky? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Květák Masox Nakládané okurky Paprika - sladká Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Včelí úlky - zdravější varianta
Včelí úlky - zdravější varianta
Vdolečky z Hané
Vdolečky z Hané
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact