• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Vařený květák v pikantní omáčce

autor: Markéta Zezulková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený květák v pikantní omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g květák
    • 40
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 200
      g rajčata
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g nakládané okurky
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku,zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Přidáme na kousky nakrájené rajčata, sterilovanou okurku (doporučuji oloupat škrabkou na brambory - je moc tvrdá) a chvilku dusíme. Nakonec přidáme kečup, česnek, sůl, kousek buj. kostky, každý podle chuti a chvilinku povaříme.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

Vařený hrách

Vařený hrách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blaba1
    blaba1 | 16. 9. 2013 11:34

    nebylo to špatné docela jsem si pochutnal akorát jsem místo bujonu použil čínskou sojovku a přidal tam opečenou klobásku nakrájenou na kostičky :o)

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 16:04

    Danka, uhorku som nelúpala, nerobím to nikdy, je to škoda, a uhorka podľa mňa chrumkavá byť má ))) Ani paradajky nelúpem, obsahujú veľa antioxydantov a vitamínov a pokiaľ ich narežem na malé kocky a nedusím nadmerne dlho, tak sa ani nezlúpu.

  • Danka Snášelová | 29. 7. 2008 13:09

    Já bych sterilovanou okurku vůbec neloupala. Raději bych ji nastrouhala. Spíš bych loupala (spařila) rajčata.

  • Tereza J. | 29. 7. 2008 07:33

    Včera som uvarila toto papáničko. Robila som podľa receptu, iba som nezahusťovala múkou, ale lyžičkou solamylu, 100 g múky sa mi zdalo príliš veľa. Bolo to trocha nevýrazné, tak som na záver pridala trocha chilli omáčky, potom to už bolo super. Malo to výbornú chuť.

  • Tereza J. | 28. 7. 2008 18:34

    Karfiol bol dobrý, uhorky som nelúpala, to nerobím nikdy. Robila som podľa receptu, len sa mi zdalo, že by to niečo chcelo, tak som pridala chilli omáčku. Bolo to potom super.

  • Ivana Samcová | 4. 9. 2006 18:31

    Chtěla jsem se zeptat, hotovou omáčkou přeléváme květák na talíři nebo se ten přidá nakonec do připravené omáčky? Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Květák Masox Nakládané okurky Paprika - sladká Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Žampionová játra

Žampionová játra

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Guláš

Guláš

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
52
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
43
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
38
Houbový guláš
Houbový guláš
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém do cukroví a řezů
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Včelí úlky - zdravější varianta
Včelí úlky - zdravější varianta
Vdolečky z Hané
Vdolečky z Hané
  • Recepty.cz
  • Vařený květák v pikantní omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact