• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařený krém do cukroví a řezů
Napište svůj komentář k receptu

Vařený krém do cukroví a řezů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený krém do cukroví a řezů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní dávka:
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla přidáme máslo, rokrájené na kousky a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, můžeme přidat příchuť. Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce bylo tepelně upraveno a není tedy "zdravotně nebezpečné".
2
Jednou základní dávkou naplním 50 úlů nebo 50 košíčků nebo 1 řezy. Na vánoce si udělám krém bez příchuti ve větším množství (ze 6-8 vajec) a postupně dochucuj a plním různé cukroví. Krém uchovávám v lednici a před upotřebením část odeberu a mírně nechám ohřát, aby byl opět tekutý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ramona | 22. 12. 2014 17:57

    Ty úlky se ještě podmazávají marmeládou na tom lineckém (piškot) kolečku ?Prosím urych O:-) lenou odpovědˇ už na tom pracuju...

  • ivet | 3. 12. 2014 19:52

    dobry receept :-X 8-)

  • tomas | 10. 10. 2014 20:44

    Tento krém dělám hlavně na vánoc Vydrží moc dlouho a cukroví se krásně naleží Pokud dělám dort tak do něj dávám ještě nádstavbu z mléka a pudigu Na druhou stranu dávám více másla přeci jenom by to bylo hodně sladké

  • Tomáš | 20. 6. 2014 18:57

    Tento krém používám spoustu let Elektrickým šlehačem stačí jen 15.minut a poté 5.minut po vytažení z páry

  • oppe | 19. 12. 2013 22:20

    Tento krém používám i do dortů a sklízí vždy obrovskou chválu. Jenom vždy váhám nad poměrem cukr-vejce. Zkusím ten váš a uvidím co to udělá:-) :-)

  • gabba09 | 10. 12. 2011 12:11

    díky :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 23:48

    venyss dělám příchutě rumovou, ořechovou (s vlašskými), oříškovou (s lískovými), kakaovou, kávovou, ananasovou, mandlovou... Nevím, momentálně mně další nanapadají.... Ještě třeba košíčky plním tímto krémem, do kterého zamíchám najemno krájené kandované ovoce a směs oříšků. Dám tam toho hodně, až je to hustá hmota, z té dělám malé kuličky, které sázím do košíčků a pak polévám čokoládou.

  • venyss | 9. 12. 2011 21:47

    Jaké jiné příchutě děláte? O:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 12. 2011 21:38

    Gabo - omlouvám se, že jsem to v receptu neuvedla - opravím to. Cukr dávám krupicový.

  • gabba09 | 8. 12. 2011 20:59

    Ten cukr má být moučka?

  • Simča Sládková | 28. 12. 2009 01:21

    Tak jsem letos o vánocích udělala pár fotek z výroby krému, plnění úlů a jak vypadají naplněné úly po 24 hodinách. Kvůli názornosti jsem je rozřízla a snad je z obrázku jasné, že krém je krásně ztuhlý a "drží" tvar. No a na chuť je prostě bezva :-). A k té poslední debatě zde o mixéru - muži se povedlo "oživit" ten dvacetiletý.... :-) :-)

  • Klára Keselyova | 7. 4. 2009 11:45

    Simčo, ja viem, že je to ťažké z jedného platu, ale ja by som tiež nečakala na nejaké sviatky.Unás kúpiš šlahač, ktorý aj miesi cesto ETU aj za 6- až 800 ks.Takže u Vás v česku by to mohlo byť aj lacnejšie. Keď lúbiš vypekať, tak sa Ti to oplatí.

  • Simča Sládková | 7. 4. 2009 11:19

    Jani - tak ten můj chcíplý mixér je svatební dar (brali jsme se v roce 1987 :-) ), ale já tak snadno nové věci nekupuji. Zatím ho má v práci manžel na exhumaci (podle mně potřebuje jen promazat a vyčistit, neb motorek běží, ale zpomaluje se a jakoby drhne). No a pokud tento žít nebude, tak předpokládám, že nový bude tak za 1000 - 1500, což u nás patří k drahým dárkům a ne k běžným nákupům... Bohužel, ale je to tak (jsme na jednom platu, muž je bez práce)

  • Jana Řezníčková | 7. 4. 2009 10:16

    Simčo, nečekejte na Ježíška a kupte si ETA elektrický šlehač sama! Nedávno mi taky dosloužily hned dva dost letité přístroje (z let osmdesátých, možná i dříve) a tak jsem na nic nečekala - ani na narozeniny - a zakoupila jsem nový. Já jsem konzervativní a kupuju dost jen český výrobky a ETA je výborná, téměř ve všem. Šlehač je super, fakt. Nedřete se s ručním mícháním, za pár let Vám ruka upadne.....

  • Simča Sládková | 6. 4. 2009 17:30

    Jani, není to špatný nápad, ale můj dlouholetý a osvědčený ponorný mixér zdechl a obávám se, že už nepůjde exhumovat. Snad se nademnou třeba Ježíšek smiluje :-) :-) :-). Ale je fakt, že asi i když byl ještě funkčním, tak jsem ten krémový základ šlehala růčo... Proč? Asi jen ze zvyku.... S.

  • Lydie pochvalovská | 6. 4. 2009 17:17

    Je tam moc cukru.Já dávám na 1 vejce 5 dkg cukru krupice.

  • Jana Řezníčková | 6. 4. 2009 08:10

    Simono, já dělám už dlouhá léta tento vařený vajíčkový základ pro krém. Šlehám celá vejce - na 1 vejce 2 lžíce cukru krupice - ve vodní lázni elektrickým ručním šlehačem, ale pouze celkem 10 minut a naprosto to stačí. Vejce se krásně našlehají, potom vydělám z lázně a ještě šlehám tak 3 minuty. Potom dám vychladit. Ta půlhodina je dřina a zbytečná. Ovšem, jestli to děláte ručně metličkou, tak to teda může tak dlouho trvat. Vyzkoušejte elektrický ruční šlehač, je to mnohem rychlejší a výsledek výborný:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

25
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
19
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Vaření kečupu
Vaření kečupu
Vařený hrách
Vařený hrách
Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený květák v pikantní omáčce
Vařený květák v pikantní omáčce
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
  • Recepty.cz
  • Vařený krém do cukroví a řezů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact