• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařený krém do cukroví a řezů
Napište svůj komentář k receptu

Vařený krém do cukroví a řezů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený krém do cukroví a řezů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní dávka:
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla přidáme máslo, rokrájené na kousky a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, můžeme přidat příchuť. Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce bylo tepelně upraveno a není tedy "zdravotně nebezpečné".
2
Jednou základní dávkou naplním 50 úlů nebo 50 košíčků nebo 1 řezy. Na vánoce si udělám krém bez příchuti ve větším množství (ze 6-8 vajec) a postupně dochucuj a plním různé cukroví. Krém uchovávám v lednici a před upotřebením část odeberu a mírně nechám ohřát, aby byl opět tekutý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ramona | 22. 12. 2014 17:57

    Ty úlky se ještě podmazávají marmeládou na tom lineckém (piškot) kolečku ?Prosím urych O:-) lenou odpovědˇ už na tom pracuju...

  • ivet | 3. 12. 2014 19:52

    dobry receept :-X 8-)

  • tomas | 10. 10. 2014 20:44

    Tento krém dělám hlavně na vánoc Vydrží moc dlouho a cukroví se krásně naleží Pokud dělám dort tak do něj dávám ještě nádstavbu z mléka a pudigu Na druhou stranu dávám více másla přeci jenom by to bylo hodně sladké

  • Tomáš | 20. 6. 2014 18:57

    Tento krém používám spoustu let Elektrickým šlehačem stačí jen 15.minut a poté 5.minut po vytažení z páry

  • oppe | 19. 12. 2013 22:20

    Tento krém používám i do dortů a sklízí vždy obrovskou chválu. Jenom vždy váhám nad poměrem cukr-vejce. Zkusím ten váš a uvidím co to udělá:-) :-)

  • gabba09 | 10. 12. 2011 12:11

    díky :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 23:48

    venyss dělám příchutě rumovou, ořechovou (s vlašskými), oříškovou (s lískovými), kakaovou, kávovou, ananasovou, mandlovou... Nevím, momentálně mně další nanapadají.... Ještě třeba košíčky plním tímto krémem, do kterého zamíchám najemno krájené kandované ovoce a směs oříšků. Dám tam toho hodně, až je to hustá hmota, z té dělám malé kuličky, které sázím do košíčků a pak polévám čokoládou.

  • venyss | 9. 12. 2011 21:47

    Jaké jiné příchutě děláte? O:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 12. 2011 21:38

    Gabo - omlouvám se, že jsem to v receptu neuvedla - opravím to. Cukr dávám krupicový.

  • gabba09 | 8. 12. 2011 20:59

    Ten cukr má být moučka?

  • Simča Sládková | 28. 12. 2009 01:21

    Tak jsem letos o vánocích udělala pár fotek z výroby krému, plnění úlů a jak vypadají naplněné úly po 24 hodinách. Kvůli názornosti jsem je rozřízla a snad je z obrázku jasné, že krém je krásně ztuhlý a "drží" tvar. No a na chuť je prostě bezva :-). A k té poslední debatě zde o mixéru - muži se povedlo "oživit" ten dvacetiletý.... :-) :-)

  • Klára Keselyova | 7. 4. 2009 11:45

    Simčo, ja viem, že je to ťažké z jedného platu, ale ja by som tiež nečakala na nejaké sviatky.Unás kúpiš šlahač, ktorý aj miesi cesto ETU aj za 6- až 800 ks.Takže u Vás v česku by to mohlo byť aj lacnejšie. Keď lúbiš vypekať, tak sa Ti to oplatí.

  • Simča Sládková | 7. 4. 2009 11:19

    Jani - tak ten můj chcíplý mixér je svatební dar (brali jsme se v roce 1987 :-) ), ale já tak snadno nové věci nekupuji. Zatím ho má v práci manžel na exhumaci (podle mně potřebuje jen promazat a vyčistit, neb motorek běží, ale zpomaluje se a jakoby drhne). No a pokud tento žít nebude, tak předpokládám, že nový bude tak za 1000 - 1500, což u nás patří k drahým dárkům a ne k běžným nákupům... Bohužel, ale je to tak (jsme na jednom platu, muž je bez práce)

  • Jana Řezníčková | 7. 4. 2009 10:16

    Simčo, nečekejte na Ježíška a kupte si ETA elektrický šlehač sama! Nedávno mi taky dosloužily hned dva dost letité přístroje (z let osmdesátých, možná i dříve) a tak jsem na nic nečekala - ani na narozeniny - a zakoupila jsem nový. Já jsem konzervativní a kupuju dost jen český výrobky a ETA je výborná, téměř ve všem. Šlehač je super, fakt. Nedřete se s ručním mícháním, za pár let Vám ruka upadne.....

  • Simča Sládková | 6. 4. 2009 17:30

    Jani, není to špatný nápad, ale můj dlouholetý a osvědčený ponorný mixér zdechl a obávám se, že už nepůjde exhumovat. Snad se nademnou třeba Ježíšek smiluje :-) :-) :-). Ale je fakt, že asi i když byl ještě funkčním, tak jsem ten krémový základ šlehala růčo... Proč? Asi jen ze zvyku.... S.

  • Lydie pochvalovská | 6. 4. 2009 17:17

    Je tam moc cukru.Já dávám na 1 vejce 5 dkg cukru krupice.

  • Jana Řezníčková | 6. 4. 2009 08:10

    Simono, já dělám už dlouhá léta tento vařený vajíčkový základ pro krém. Šlehám celá vejce - na 1 vejce 2 lžíce cukru krupice - ve vodní lázni elektrickým ručním šlehačem, ale pouze celkem 10 minut a naprosto to stačí. Vejce se krásně našlehají, potom vydělám z lázně a ještě šlehám tak 3 minuty. Potom dám vychladit. Ta půlhodina je dřina a zbytečná. Ovšem, jestli to děláte ručně metličkou, tak to teda může tak dlouho trvat. Vyzkoušejte elektrický ruční šlehač, je to mnohem rychlejší a výsledek výborný:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Pekingské maso

Pekingské maso

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Quiche

Quiche

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Tartaletky

Tartaletky

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

97
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
68
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
58
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz „Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

„Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Vaření kečupu
Vaření kečupu
Vařený hrách
Vařený hrách
Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený květák v pikantní omáčce
Vařený květák v pikantní omáčce
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
  • Recepty.cz
  • Vařený krém do cukroví a řezů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact