• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vařený krém do cukroví a řezů
Napište svůj komentář k receptu

Vařený krém do cukroví a řezů

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený krém do cukroví a řezů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní dávka:
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla přidáme máslo, rokrájené na kousky a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, můžeme přidat příchuť. Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce bylo tepelně upraveno a není tedy "zdravotně nebezpečné".
2
Jednou základní dávkou naplním 50 úlů nebo 50 košíčků nebo 1 řezy. Na vánoce si udělám krém bez příchuti ve větším množství (ze 6-8 vajec) a postupně dochucuj a plním různé cukroví. Krém uchovávám v lednici a před upotřebením část odeberu a mírně nechám ohřát, aby byl opět tekutý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ramona | 22. 12. 2014 17:57

    Ty úlky se ještě podmazávají marmeládou na tom lineckém (piškot) kolečku ?Prosím urych O:-) lenou odpovědˇ už na tom pracuju...

  • ivet | 3. 12. 2014 19:52

    dobry receept :-X 8-)

  • tomas | 10. 10. 2014 20:44

    Tento krém dělám hlavně na vánoc Vydrží moc dlouho a cukroví se krásně naleží Pokud dělám dort tak do něj dávám ještě nádstavbu z mléka a pudigu Na druhou stranu dávám více másla přeci jenom by to bylo hodně sladké

  • Tomáš | 20. 6. 2014 18:57

    Tento krém používám spoustu let Elektrickým šlehačem stačí jen 15.minut a poté 5.minut po vytažení z páry

  • oppe | 19. 12. 2013 22:20

    Tento krém používám i do dortů a sklízí vždy obrovskou chválu. Jenom vždy váhám nad poměrem cukr-vejce. Zkusím ten váš a uvidím co to udělá:-) :-)

  • gabba09 | 10. 12. 2011 12:11

    díky :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 23:48

    venyss dělám příchutě rumovou, ořechovou (s vlašskými), oříškovou (s lískovými), kakaovou, kávovou, ananasovou, mandlovou... Nevím, momentálně mně další nanapadají.... Ještě třeba košíčky plním tímto krémem, do kterého zamíchám najemno krájené kandované ovoce a směs oříšků. Dám tam toho hodně, až je to hustá hmota, z té dělám malé kuličky, které sázím do košíčků a pak polévám čokoládou.

  • venyss | 9. 12. 2011 21:47

    Jaké jiné příchutě děláte? O:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 12. 2011 21:38

    Gabo - omlouvám se, že jsem to v receptu neuvedla - opravím to. Cukr dávám krupicový.

  • gabba09 | 8. 12. 2011 20:59

    Ten cukr má být moučka?

  • Simča Sládková | 28. 12. 2009 01:21

    Tak jsem letos o vánocích udělala pár fotek z výroby krému, plnění úlů a jak vypadají naplněné úly po 24 hodinách. Kvůli názornosti jsem je rozřízla a snad je z obrázku jasné, že krém je krásně ztuhlý a "drží" tvar. No a na chuť je prostě bezva :-). A k té poslední debatě zde o mixéru - muži se povedlo "oživit" ten dvacetiletý.... :-) :-)

  • Klára Keselyova | 7. 4. 2009 11:45

    Simčo, ja viem, že je to ťažké z jedného platu, ale ja by som tiež nečakala na nejaké sviatky.Unás kúpiš šlahač, ktorý aj miesi cesto ETU aj za 6- až 800 ks.Takže u Vás v česku by to mohlo byť aj lacnejšie. Keď lúbiš vypekať, tak sa Ti to oplatí.

  • Simča Sládková | 7. 4. 2009 11:19

    Jani - tak ten můj chcíplý mixér je svatební dar (brali jsme se v roce 1987 :-) ), ale já tak snadno nové věci nekupuji. Zatím ho má v práci manžel na exhumaci (podle mně potřebuje jen promazat a vyčistit, neb motorek běží, ale zpomaluje se a jakoby drhne). No a pokud tento žít nebude, tak předpokládám, že nový bude tak za 1000 - 1500, což u nás patří k drahým dárkům a ne k běžným nákupům... Bohužel, ale je to tak (jsme na jednom platu, muž je bez práce)

  • Jana Řezníčková | 7. 4. 2009 10:16

    Simčo, nečekejte na Ježíška a kupte si ETA elektrický šlehač sama! Nedávno mi taky dosloužily hned dva dost letité přístroje (z let osmdesátých, možná i dříve) a tak jsem na nic nečekala - ani na narozeniny - a zakoupila jsem nový. Já jsem konzervativní a kupuju dost jen český výrobky a ETA je výborná, téměř ve všem. Šlehač je super, fakt. Nedřete se s ručním mícháním, za pár let Vám ruka upadne.....

  • Simča Sládková | 6. 4. 2009 17:30

    Jani, není to špatný nápad, ale můj dlouholetý a osvědčený ponorný mixér zdechl a obávám se, že už nepůjde exhumovat. Snad se nademnou třeba Ježíšek smiluje :-) :-) :-). Ale je fakt, že asi i když byl ještě funkčním, tak jsem ten krémový základ šlehala růčo... Proč? Asi jen ze zvyku.... S.

  • Lydie pochvalovská | 6. 4. 2009 17:17

    Je tam moc cukru.Já dávám na 1 vejce 5 dkg cukru krupice.

  • Jana Řezníčková | 6. 4. 2009 08:10

    Simono, já dělám už dlouhá léta tento vařený vajíčkový základ pro krém. Šlehám celá vejce - na 1 vejce 2 lžíce cukru krupice - ve vodní lázni elektrickým ručním šlehačem, ale pouze celkem 10 minut a naprosto to stačí. Vejce se krásně našlehají, potom vydělám z lázně a ještě šlehám tak 3 minuty. Potom dám vychladit. Ta půlhodina je dřina a zbytečná. Ovšem, jestli to děláte ručně metličkou, tak to teda může tak dlouho trvat. Vyzkoušejte elektrický ruční šlehač, je to mnohem rychlejší a výsledek výborný:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

45
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
20
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
19
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
17
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Vaření kečupu
Vaření kečupu
Vařený hrách
Vařený hrách
Vařený jazyk
Vařený jazyk
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený květák v pikantní omáčce
Vařený květák v pikantní omáčce
Vávrovo pečené kuře s bramborami
Vávrovo pečené kuře s bramborami
  • Recepty.cz
  • Vařený krém do cukroví a řezů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact