• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vařený brzlík
Napište svůj komentář k receptu

Vařený brzlík

autor: Jana Kadlecová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vařený brzlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g telecí maso Brzlík
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umytý brzlík vaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě. Potom z něj stáhneme blánu a odstraníme žilky. Podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem nebo křenovou majonézou a slaným pečivem. Můžeme ho nechat vychladnout, nakrájet na plátky, obalit v trojobalu a smažit jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 18. 1. 2011 17:30

    Děkuju za doporučení ;-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 18. 1. 2011 17:21

    Pane Jane, já jsem recept nevložila jako publikaci do časopisu věnovaný gastronomii, ale jako svůj recept, který dělám pravidelně a ráda! Jinak vám vřele děkuji za váš názor. ;-)

  • Eliška | 18. 1. 2011 15:28

    Souhlasím, že recept nahoře je barbarství :'( . I jen osmahnutý nebo upečený brzlík na másle je lahůdka. Hořčice, křen a křenová majonéza přerazí úžasnou chuť. A při ceně brzlíku doporučuji autorce, ať si radši koupí ke křenu telecí párek a ne telecí brzlík!!!!

  • jan.k | 8. 1. 2011 16:00

    Vazeni ! Brzlik (rustova zlaza u telat, v pozdejsim vyvojovem stadiu zmizi, u dospeleho skotu jiz neexistuje) je prilis vzacna pochoutka na to, abychom ji uvarili a jedli s horcici a krenem jako vulgarni ovar nebo pecene veprove koleno, pripadne obalovali a smazili jako rizky ! Pani Kadlecova, ve vasem postupu pripravy je opravneny pouze navod k odblaneni brzliku. Zbytek je urazka zakladnich principu gastronomie ! Doporucuji pripravit brzlik se smrzovou omackou (smrz je houba, lat. Morchella esculenta). Do omacky jsou potreba salotky, bile vino, trochu hoveziho nebo teleciho vyvaru, smetana, pepr, sul a samozrejme smrze (susene ci nakladane, cerstve rostou pouze na jare). Smrze lze nahradit liskami. Brzlik nechat osmahnout na masle 3-4 minuty, pote zalit pripravenou smrzovou omackou. Prilohu dle chuti. - Toto je zjednoduseny recept, profesionalni kuchari ve Francii, kde osobne ziji, pripravuji brzlik obvykla narocnejsim zpusobem.

  • Klára K. | 4. 1. 2011 11:02

    Ďakujem.

  • dzudy
    dzudy | 3. 1. 2011 15:53

    Po slovensky týmus ;-)

  • Klára K. | 3. 1. 2011 15:18

    Prosím, čo je brzlík?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Pivní sýr

Pivní sýr

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

66
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
21
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Slováček promluvil o léčbě Patrasové: Jak dlouho bude Dáda v Bohnicích!?

Slováček promluvil o léčbě Patrasové: Jak dlouho bude Dáda v Bohnicích!?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Vařený brzlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact